Λαρισαϊκή διάκριση στην Κύπρο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΑΡΓΥΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ «ΑΝΕΜΗ»

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 16:00

Η Επιθεώρηση Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας «Ανέμη» αναφέρεται σε δισέλιδο δημοσίευμα στον τόμο 27, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, στο έργο του Μιχάλη Ι. Αργυρίδη, Λαρισαίου μελετητή – συγγραφέα της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας, που αφορά την Κύπρο (έκδοση του βιβλίου «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ εκείνο το σημαδιακό καλοκαίρι – Η κυπριακή τραγωδία του 1974 στην παιδική λογοτεχνία», με πρόλογο του Δημήτρη Χριστόφια, πρώην Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας, εκδόσεις «ΠΑΙΔΕΙΑ», Λάρισα 2002, ίδρυση της Βιβλιοθήκης Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας «Κώστας Κατσώνης – Κίκα Πουλχερίου – Μαρία Πυλιώτου – Κύπρος Τόκας», Λάρισα 2010, συμμετοχή της Βιβλιοθήκης στους εορτασμούς των 50 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας (1960 – 2010), εύφημη μνεία από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας).

Σύμφωνα με την «Ανέμη», ο Μιχάλης Αργυρίδης είναι «ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στον ελλαδικό χώρο και ένας σταθερός και ειλικρινής φίλος της Κύπρου, του Συνδέσμου μας και της παιδικής μας λογοτεχνίας γενικότερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ανέμη» αξιοποιείται στην Κύπρο από τα μέλη του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου (συγγραφείς, εικονογράφοι, μελετητές), τα δημόσια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, τα παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων, ενώ αποστέλλεται και σε βιβλιοθήκες πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass