Βασιλόπιτα για τη «ναυαρχίδα του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Λάρισας»

ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ Ο ΠΑΝΟΣ ΣΑΠΚΑΣ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2020 16:30

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κόπηκε χθες σε μια λιτή τελετή, παρουσία πολλών μαθητών, των γονέων τους, καθηγητών του Ωδείου, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Την αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο ιερέας Κωνσταντίνος Δεληχρήστος, συνοδευόμενος από τη χορωδία της Βυζαντινής Μουσικής του ΔΩΛ με χοράρχη τον Γιώργο Καραγιαννάκη. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του αντιδημάρχου Πολιτισμού και προέδρου του ΔΩΛ Πάνου Σάπκα που σημείωσε ότι «Φέτος, όπως γνωρίζετε, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για το Ωδείο μας, καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε και λειτούργησε ως Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όταν ο Σύλλογος Φιλομούσων Λάρισας, που ξεκίνησε το 1927 με πρόεδρο την Ιουλία Σάπκα, τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου, επί Δημαρχίας Μιχαήλ Σάπκα, ο οποίος και έκτισε το πρώτο Ωδείο στον χώρο όπου βρισκόμαστε. Αν εξαιρέσει κανείς την περίοδο της Κατοχής και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, η λειτουργία του Ωδείου μας είναι συνεχής, η δράση του πολυσχιδής τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο και η συμβολή του στη μουσική ιστορία της πόλης, αλλά και της χώρας, τεράστια! Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί πολλά. Το Δημοτικό Ωδείο έγινε η ναυαρχίδα του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης. Νιώθω πραγματικά υπερήφανος γιατί όλοι μας (η διοίκηση, οι εργαζόμενοι, οι καθηγητές και οι μαθητές) κατά κάποιο τρόπο είμαστε κομμάτι αυτής της ιστορίας.

Δεν ξέρω αν είναι η δύναμη της μουσικής που μεταμορφώνει, αλλά όποιος πέρασε από εδώ είτε ως μαθητής είτε ως εργαζόμενος είτε ως καλλιτέχνης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

Δεν θα μακρηγορήσω αναφέροντας τα επιτεύγματά του, τις μεγάλες του στιγμές, τις διακρίσεις, τα βραβεία, τις συγκινήσεις. Ούτε είναι μέρα να μιλήσω για προβλήματα. Προβλήματα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Όπως πάντα θα υπάρχουν και λύσεις. Θέλω μόνο να ευχηθώ να συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη αυτή τη δημιουργική πορεία και να σας ευχαριστήσω όλους για την προσφορά σας. Θα συνεχίσουμε να αποτελούμε όχι μόνο σημαντικό μέρος της πολιτισμικής ιστορίας του τόπου, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής πολιτισμικής πραγματικότητας». Ακολούθησε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ. Απόστολος Αλεξίου, που, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παρευρεθέντες, σημείωσε ότι «Τα 90 χρόνια που γιορτάζει φέτος το Ωδείο είναι 90 χρόνια με συνεχή εξέλιξη και δημιουργία. Αυτό που εύχομαι για την επόμενη χρονιά, αλλά και για τα χρόνια που ακολουθούν είναι να συνεχίσουμε όσοι υπηρετούμε αυτόν εδώ τον χώρο της τέχνης να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό». Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήραν οι μουσικοί Αρετή Παπαθανασίου και Χρήστος Παπαχρήστος που έντυσαν μουσικά την εκδήλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass