ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

«Ο Καραγκιόζης μετανάστης» σήμερα στο Μύλο

* Μια αντιρατσιστική παράσταση θεάτρου σκιών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2015 8:13

 

H ΜΚΟ Πήλιον Όρος σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την παράσταση του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης μετανάστης». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου ώρα 9 το βράδυ στο Μύλο του Παππά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Όλοι μέσα στην παράγκα», είναι ο τίτλος του Έργου, ενδεικτικός του περιεχομένου, που έχει να κάνει με τη στάση της ανοχής στον άλλον. Το Έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχνενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως ΕΕΑ Grants με Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στόχος του Έργου «Όλοι μέσα στην παράγκα» είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, η προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκε το Θέατρο Σκιών. Έγινε μια παράσταση με τίτλο «Ο Καραγκιόζης μετανάστης» για την προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Με την κωμωδία, τη σάτιρα και τα βαθύτερα νοήματα που εκφράζει ο Καραγκιόζης, καλύπτει ένα διττό στόχο. Να ψυχαγωγήσει με λεπτό χιούμορ και να διαπαιδαγωγήσει ως προς τις αξίες της δημοκρατίας, τις αντιρατσιστικές στάσεις, την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας, και να προβληματίσει πάνω σε καθημερινά κοινωνικά θέματα. Ομάδα - στόχο αποτελούν τα παιδιά, οι νέοι και το ευρύ κοινό.

Οι συμμετέχοντες - θεατές προσεγγίζουν την κοινοτική παράδοση, μέσα από το θεατρικό έργο, αντιπαλεύοντας την κοινωνική ανισότητα, τον κοινωνικό ρατσισμό, την ξενοφοβία και την κρίση των δημοκρατικών αξιών, μέσα από το λαϊκό στοιχείο, την κίνηση, το λόγο και την ευρηματικότητα. Το θέατρο σκιών είναι ο παιζόμενος λόγος. Στη θεματική του έργου είναι πολύ φορείς που δραστηριοποιούνται. Κανείς όμως δεν κάνει την προσέγγιση αυτή. Ο Καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Βουλτσίδης, που παίζει την παράσταση, έχει δουλέψει με Ρομά, Πομάκους, μετανάστες, πρόσφυγες, έχει μεγάλη εμπειρία και παιδεία στην προσέγγιση του θέματος.

Τέλος, έχει τυπωθεί ενημερωτικό έντυπο που μοιράζεται στην αρχή της παράστασης σε όλους τους παρευρισκόμενους θεατές με τίτλο «Η Δημοκρατία στα δύσκολα χρόνια - Οι ελληνικές Κοινότητες στην Τουρκοκρατία» του Νικόλα Δημητριάδη, με πολύ γουστόζικα σκίτσα και ενδιαφέροντα κείμενα, που έχει ως σκοπό να καλλιεργήσει στο ευρύ κοινό την προάσπιση και προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, την ισότητα όλων, την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και την εξάλειψη της ξενοφοβίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass