ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ B’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο φως του φεγγαριού

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2015 1:09
Το Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Το Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

 

Ένα σημαντικό μνημείο της Λάρισας θα ανοίξει φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό για την πανσέληνο του Αυγούστου.

Στο Β’ Αρχαίο θέατρο, με τη συνεργασία του δήμου Λαρισαίων, της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Φιλαρμονική του δήμου Λαρισαίων θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους σε γνωστές μελωδίες.

Η συναυλία είναι ενταγμένη στον ετήσιο θεσμό του υπουργείου Πολιτισμού «Στο Φως του Φεγγαριού», στον οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, στο Β’ Αρχαίο Θέατρο, το οποίο βρίσκεται Εργατικής Πρωτομαγιάς και Ταγματάρχου Βελισσαρίου.

ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ

Με περισσότερες από 140 εκδηλώσεις υποδέχονται αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία της χώρας, την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία μέχρι αργά.

Συγκεκριμένα ο δήμος Αγιάς θα πραγματοποιήσει τη «Γιορτή του φεγγαριού» στο κάστρο Μελιβοίας το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Φέτος, η αφίσα του εορτασμού απεικονίζει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, του οποίου το αίτημα για ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να εξεταστεί από τον διεθνή οργανισμό.

Η Ακρόπολη, όπως συμβαίνει συνήθως, δεν θα συμμετάσχει στον εορτασμό. Ο αρχαιολογικός χώρος της θα είναι ανοικτός κανονικά, δηλαδή ως τις 20:00 το βράδυ, για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, ένας άλλος χώρος, ιδιαίτερα αγαπητός τη νύχτα της πανσελήνου, επιστρέφει φέτος. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο οποίος, μετά από τέσσερα χρόνια εργασιών, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό ως τα μεσάνυχτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass