ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αντί εισόδου... τρόφιμα

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2015 8:21

Μια νέα πρακτική εγκαινιάστηκε πρόσφατα από την Aντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων η οποία συνδυάζει άρτο και θέαμα. Άρτο για όσους τον έχουν ανάγκη στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που βιώνουν αρκετά νοικοκυριά και θέαμα για όσους προσφέρουν τρόφιμα αντί να πληρώσουν το εισιτήριο των 4 ευρώ για την είσοδό τους στον θερινό κινηματογράφο της πόλης.

Η ανταπόκριση των Λαρισαίων σινεφίλ στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής το διήμερο που μας πέρασε ήταν άμεση. Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή το καλάθι στην είσοδο του «Σινέ Μύλος» γέμισε και η προβολή ξεκίνησε.

Οι σακούλες των σούπερ μάρκετ είχαν την τιμητική τους, τα φώτα στα εκδοτήρια των εισιτηρίων έσβησαν και στη θέση τους τοποθετήθηκε ένα μεγάλο καλάθι για τη συγκέντρωση των τροφίμων και τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου με λάδι, ρύζι, ζυμαρικά, συμπυκνωμένο γάλα, όσπρια, ζάχαρη. Μια δράση που έγινε με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί πεντακόσιες οικογένειες κάθε μήνα.

Η συγκεκριμένη κίνηση συνδυάστηκε και με την κατάλληλη ταινία, καθώς η «Φιλεμένα» του Στίβεν Φρίαρς δεν άφησε κανέναν θεατή ασυγκίνητο. Η Τζούντι Ντεντς άγγιξε τις καρδιές όλων καθώς το θέμα της ταινίας ήταν βαθιά ανθρώπινο και το δροσερό αεράκι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έκανε την προβολή ακόμα πιο απολαυστική. «Γιατί η τέχνη διδάσκει αλληλεγγύη», όπως επισημάνθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και «γιατί η ανθρωπιά είναι τέχνη».

Ανάλογες δράσεις είχαν πραγματοποιηθεί πρόσφατα και στη δημοτική πισίνα της Νεάπολης, που αντί για το αντίτιμο του εισιτηρίου ο επισκέπτης πρόσφερε κατά την είσοδό του στο χώρο μια σακούλα τρόφιμα. Στην ουσία η είσοδος ήταν δωρεάν συν... μια σακούλα τρόφιμα.

«Πρόθεσή μας είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών», δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης συμπληρώνοντας ότι ανάλογες κινήσεις αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Σχετικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με την κινητοποίηση ιδιωτών αλλά και άλλων φορέων της πόλης.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass