Εντυπωσιακά «Νυχτερινά Τοπία» του Λάζαρου Μαράβα

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2020 16:02

«Στα Νυχτερινά Τοπία του Λάζαρου Μαράβα όλοι θα βρούμε το δικό μας φωτάκι… Τα Νυχτερινά του Τοπία είναι τα πιο μαγικά και ταυτόχρονα ακριβή που έχω δει ποτέ» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της παρθενικής έκθεσης του εικαστικού Λάζαρου Μαράβα στη γενέτειρά του Λάρισα.

Παρουσία πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε την αίθουσα «Τάκης Τλούπας» για να απολαύσει ένα… φωτεινό ταξίδι στον κόσμο μέσα από την έκθεση του Λάζαρου Μαράβα, ο κ. Σάπκας τόνισε ακόμα ότι «Τον Λάζαρο τον γνωρίζω πολλά χρόνια και τον εκτιμώ βαθύτατα και ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Τον θεωρώ έναν πολίτη του κόσμου, έναν καλλιτέχνη του κόσμου. Τον «κυνήγησα» -ευτυχώς όχι μέχρι την άκρη του κόσμου- να εκθέσει σε αυτήν την αίθουσα, γιατί πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός χώρος που μπορεί να γίνει ένα μέρος για πνευματικές περιπλανήσεις, ένα πεδίο εικαστικών αναζητήσεων και αισθητικών διατυπώσεων. Ο Λάζαρος συμμερίστηκε την άποψή μου και δέχτηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη ατομική του έκθεση στη Λάρισα! Μα δεν μπορεί να έχει κάνει εκθέσεις παντού, αλλά όχι στη γενέτειρά του! Ήταν ένα στοίχημα και νομίζω το κερδίσαμε κι οι δυο μας». Ο κ. Μαράβας στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε την τιμή και παράλληλα την ευθύνη που αισθάνεται από την παρουσία του κόσμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Αννυ Ψάρρα, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Χρύσα Βουλγαράκη και πάρα πολύ κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass