Ξεκίνησε το αφιέρωμα στον μεσογειακό κινηματογράφο

ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 16:00

Με επιτυχία ξεκίνησε το αφιέρωμα στον μεσογειακό κινηματογράφο από την Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφο και Τεχνών με την πρώτη ταινία να προέρχεται από την Ισπανία.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «El silencio de otros» σε σκηνοθεσία Καραθέδο και Μπάχαρ, ένα φιλμ το οποίο πραγματεύεται και καταδεικνύει τις ανεπούλωτες πληγές του φρανκικού καθεστώτος, που ακόμη ταλανίζουν μέρος της ισπανικής κοινωνίας, σαράντα χρόνια μετά το τέλος του καθεστώτος. Σκοπός του συγκεκριμένου αφιερώματος είναι η παρουσίαση και προβολή στο κοινό κινηματογραφικών ταινιών που ασχολούνται, αναδεικνύουν και σκιαγραφούν τις σύγχρονες τάσεις, τους προβληματισμούς αλλά και τις ίδιες τις κοινωνίες, μέσα από την κινηματογραφική ματιά σκηνοθετών από τις χώρες όλης της Μεσογείου. Όπως δήλωσε στον χαιρετισμό της προς το κοινό η πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων κ. Νάντια Τσιγάρα, το συγκεκριμένο σύνολο προβολών αποτελεί το πρώτο μόνο βήμα των σχεδιασμένων δραστηριοτήτων και σκοπό του έχει στην παρούσα φάση την εξοικείωση του κοινού με τη θεματολογία του σύγχρονου μεσογειακού κινηματογράφου. Η δραστηριότητα αποτελεί πόνημα της συνδιοργάνωσης με τον Σύλλογο Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας και το παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass