ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Στο Βόλο η μεγάλη συνάντηση για τον Πολιτισμό

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2015 8:15

Εκατοντάδες Έλληνες και Κύπριοι εξειδικευμένοι επιστήμονες δήλωσαν ήδη τη συμμετοχή τους για το «Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – 2015» που θα γίνει στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Βόλο, κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 24 έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Το σημαντικό αυτό γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, είναι μια πρωτοβουλία του Δευτεροβάθμιου Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Δίκτυο Περραιβία», του Εργαστηρίου Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ - Κύπρος) και του Εργαστηρίου Μη Καταστροφικών Τεχνικών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Πειραιάς - Ελλάδα), που συνεργάζονται στενά για το μεγάλο αυτό θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα προς την επιστημονική κοινότητα, ανταποκρίθηκαν, ήδη, εκατοντάδες επιστήμονες υψηλού κύρους και τεχνογνωσίας, από πολλές χώρες ΗΠΑ, Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία, Ολλανδία, Σλοβενία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η λήξη της προθεσμίας υποβολής των εργασιών και των posters, που έχει καθοριστεί για αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου.

Ο Πολιτισμός, η παιδεία, η έρευνα, η καινοτομία, οι ψηφιακές τεχνολογίες, ο τουρισμός είναι οι μεγάλες προκλήσεις που καλείται να απαντήσει το Συνέδριο αυτό, αφού για την Ελλάδα, το βαρύ «όπλο» της είναι ο Πολιτισμός και αυτός αναδεικνύεται μέσα από τέτοιου βεληνεκούς προσπάθειες.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου και ξενοδόχοι.

Οι ενδεικτικοί θεματικοί άξονες είναι οι ακόλουθοι:

Νέες τεχνολογίες στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η ψηφιοποίηση στην Αρχαιολογία και τον τουρισμό.

Ψηφιακή Πολιτιστική κληρονομιά και η διαχείριση της.

Συντήρηση, Προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στο ψηφιακό πολυμεσικό περιβάλλον και διαδίκτυο (Εκπαίδευση, Τουρισμό, κτλ).

Νομικό πλαίσιο και ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας (συμβάσεις, προγράμματα, πνευματικά δικαιώματα).

Εμπειρίες, νέες προκλήσεις και προοπτικές για την ψηφιακή κοινωνία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο τριήμερο του Συνεδρίου θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να επιτευχθεί ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών για τα αποτελέσματα της έρευνας στην πολιτιστική κληρονομιά και τις ψηφιακές τεχνολογίες και να συζητηθούν οι τρέχουσες και οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass