«Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα»

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2020 16:04

Στη Λάρισα θα ταξιδέψει το Φεστιβάλ Δράμας για να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στις γυναίκες με τον τίτλο «Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα».

Έτσι την Τρίτη 10 Μαρτίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος Ε.Α.Π. σε συνεργασία με το ΕΑΠ και τον Σύλλογο Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας θα προβάλει μια επιλογή ξεχωριστών ταινιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει». Θα προβληθούν οι ταινίες: «Eκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου (25’), «Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη (16’), «Άννα και Φαίδρα» της Ελίνας Πάνικ (20’), «Η τελευταία κόρη» της Εύης Καραμπάτσου (21’), «Testing Greta» της Άμπι Λούκας (11’) και «Υπνοβατώντας» της Μελίσσας Αναστάση (19’).

Οι ταινίες είναι αντιπροσωπευτικές των θεματικών τάσεων που τα τελευταία χρόνια απασχολούν τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, οι ταινίες του αφιερώματος θίγουν θέματα όπως η μοναξιά, ο έρωτας, η γυναικεία κακοποίηση, τα παιδιά ως τραγικά θύματα της φτώχιας, η οικογένεια ως ασφυκτικός μηχανισμός καταπίεσης, ο φανατισμός, ενώ η Λάρισα συγκαταλέγεται μέσα στις 9 πόλεις όπου θα διεξαχθεί το αφιέρωμα αυτό.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο αριθμός των σκηνοθετριών που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Δράμας, το εθνικό φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μικρού μήκους ταινία, ολοένα και αυξάνεται. Και φέτος περίπου το 1/3 των διαγωνιζομένων ήταν γένους θηλυκού.

Το Φεστιβάλ Δράμας ευχαριστεί ολόψυχα τις καλλιτέχνιδες και δικαιούχους των ταινιών που τις προσέφεραν αφιλοκερδώς για αυτό το πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass