«Φάλτσο» με αφίσες συναυλίας

ΑΘΩΟΣ ΛΟΓΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2020 22:10

Κατηγορούμενος για ένα... φάλτσο συνεργείου αφισοκολλητών βρέθηκε χθες δημοφιλής Λαρισαίος τραγουδοποιός καθώς αφίσες που διαφήμιζαν καλοκαιρινή συναυλία του στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ μεταξύ άλλων σημείων είχαν τοποθετηθεί και σε φωτεινούς σηματοδότες.

Πράξη που απαγορεύεται καθότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τον τραγουδοποιό – παρότι γνωστός επίσης για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες - μετά από μήνυση του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας να βρίσκεται κατηγορούμενος και να καλείται να δίνει εξηγήσεις, ενώ πέρασαν τέσσερα χρόνια από τη συναυλία του το 2016.

Μάλιστα πρωτόδικα είχε καταδικασθεί ερήμην με 4μηνη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ, ενώ χθες αθωώθηκε τελικά λόγω αμφιβολιών, αφού το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δέχθηκε ότι την ευθύνη για την τοποθέτηση των αφισών είχε το συνεργείο που τις τοποθέτησε και όχι ο ίδιος ο καλλιτέχνης, με δεδομένο ότι την ευθύνη της διοργάνωσης της συναυλίας είχε αναλάβει μάνατζερ, ο οποίος και ανέθεσε την τοποθέτηση των αφισών σε συνεργείο. Το ίδιο δέχθηκε πρόσφατα και ο Δήμος Λαρισαίων ανακαλώντας αρχική απόφαση που επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, ύψους 1.400 ευρώ.

ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ… ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ

Τον Ιούνιο του 2016 ο Λαρισαίος ερμηνευτής θα έδινε μουσική συναυλία στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ και για τον σκοπό αυτό συνεργείο τοποθέτησε αφίσες της συναυλίας σε στύλους ηλεκτροφωτισμού και φωτεινούς σηματοδότες, σε οδούς όπως η Ηρ. Πολυτεχνείου, η Αγιάς, η Σωκράτους, η παλιά εθνική Λάρισας – Θεσσαλονίκης κ.α.

Η τοποθέτηση ωστόσο διαφημιστικών πινακίδων προβλέπεται σε συγκεκριμένους χώρους, ενώ απαγορεύεται σε φωτεινούς σηματοδότες καθώς μπορεί για παράδειγμα να αποσπάσει την προσοχή των οδηγών με επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια. Πράξη που τιμωρείται με βάση το άρθρο 11 του Ν. 2696/1999 (ΚΟΚ) σύμφωνα με το οποίο παραπέμφθηκε ο Λαρισαίος τραγουδοποιός μετά από μήνυση του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας.

Κατηγορία με την οποία, τον Οκτώβριο του 2018 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδικάστηκε ερήμην με 4μηνη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ. Προηγήθηκε, το 2017, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.467,35 ευρώ στον ερμηνευτή με βάση τις διατάξεις του N. 2946/2001 (περί υπαίθριας διαφήμισης) λόγω παράνομης ανάρτησης αφισών, στις οποίες διαφημίστηκε η συναυλία, «σε χώρους που δεν έχουν καθοριστεί για τον σκοπό αυτό».

«ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ»

Πρόστιμο που διαγράφηκε στη συνέχεια, καθώς ο Δήμος Λαρισαίων αποδέχθηκε ότι την ευθύνη για την τοποθέτηση των αφισών δεν την είχε ο τραγουδοποιός αλλά το συνεργείο που ανέλαβε το έργο.

«Εγώ κάνω συναυλίες» τόνισε χθες – εμφανώς αμήχανος – ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας ο γνωστός ερμηνευτής. Για να προσθέσει πως «ζήτησα και έλαβα άδεια από τον Δήμο για τη συναυλία, αλλά θέματα της διοργάνωσης τα διαχειριζόταν μάνατζερ και οι αφίσες τοποθετήθηκαν από συνεργείο το οποίο δεν γνώριζα».

«Είχα πλήρη άγνοια για την αφισοκόλληση» απάντησε ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης στο ερώτημα της προέδρου αν «αυθαίρετα έγινε η τοποθέτηση των αφισών». Για να διευκρινίσει πως «εγώ έχω ευαισθησία σε περιβαλλοντικά θέματα, δεν ξέρω τι συμφωνία είχε κάνει το συνεργείο με τον μάνατζερ» επαναλαμβάνοντας πως οι αφίσες τοποθετήθηκαν στα επίδικα σημεία εν αγνοία του.

Το Δικαστήριο τον κήρυξε αθώο τελικά, λόγω αμφιβολιών, με τη δικαστική περιπέτεια του δημοφιλούς τραγουδοποιού να λήγει μετά από τέσσερα χρόνια.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass