Τα παιδί@ παίζει και μαθαίνει

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2020 16:02

Αν αγαπάς το διάστημα και έχεις λαχτάρα να το εξερευνήσεις τότε το σημερινό θέμα είναι αφιερωμένο σε σένα!

Όπως θα γνωρίζεις πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν ότι η Γη ήταν το κέντρο του σύμπαντος και ότι ο Ηλιος, καθώς και άλλοι πλανήτες και αστέρια περιστρέφονταν γύρω της... Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος δήλωσε τον 3ο αιώνα π.Χ. ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο... Δεν τον πίστεψαν πολλοί και όλα αυτό ξεχάστηκε μέχρι που το 1543 ο Κοπέρνικος ανέπτυξε σε ένα βιβλίο την ιδέα της περιστροφής της Γης γύρω από τον Ήλιο, ενώ αναγνώρισε άλλους 6 πλανήτες που γύριζαν γύρω από αυτόν. Το σύνολο των πλανητών μαζί με τον Ήλιο έγινε γνωστό ως το ηλιακό σύστημα! Κάθε μέρα ακόμη και σήμερα οι επιστήμονες ανακαλύπτουν νέα δεδομένα και βάζουν ένα κομματάκι σε αυτό το θεόρατο παζλ της εξερεύνησης… Μπορείς και εσύ μια μέρα να γίνεις ένας ερευνητής του διαστήματος και να κάνεις τη δική σου ανακάλυψη! Αν δεν έχεις μπει σε αυτόν τον κόσμο έφτασε η ώρα! Σκέψου το καλά! Κλείσε τα μάτια, οραματίσου το μέλλον σε ένα διαστημικό εργαστήριο, άνοιξε τα μάτια σιγά-σιγά και άρχισε να ετοιμάζεσαι μένοντας ενημερωμένος για όλες τις νέες εξελίξεις με τον πιο παιδικό τρόπο!

Σου προτείνουμε την παιδική σελίδα της διαστημικής ένωσης της Nasa για ατέλειωτη περιήγηση και πληροφόρηση στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το διάστημα!

https://www.nasa.gov/kidsclub/index.html

Σου ευχόμαστε ένα μαγικό ταξίδι!

Από την Τίνα Μιναρετζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass