ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Συναυλία Ματούλας Ζαμάνη

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2015 8:00

 

 

Ο δήμος Τυρνάβου διοργανώνει φέτος την 56η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, που ανοίγει τις πύλες της το τριήμερο 28, 29 και 30 Αυγούστου. Όπως τονίζει η δημοτική αρχή «η φετινή διοργάνωση στοχεύει στην ανάδειξη της πλούσιας οινικής παραγωγής και στην προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αμπελώνα».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες, βραδιές γευσιγνωσίας αλλά και δοκιμές κρασιών.

Αναλυτικά την Παρασκευή 28 Αυγούστου από τις 7το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία Φιλαρμονικών και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα συλλόγων του δήμου Τυρνάβου. Παράλληλα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα τελεστεί αρτοκλασία. Θα ακολουθήσει η τελετή έναρξης με τους χαιρετισμούς των επισήμων και οι επισκέψεις στα περίπτερα, προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα επώνυμα κρασιά των οινοποιών του δήμου.

Στις 10 το βράδυ θα ακολουθήσει συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου από 11το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα λάβει χώρα εκδήλωση γευσιγνωσίας. Θα ακολουθήσουν δράσεις για τους μικρούς επισκέπτες από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

Από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ της ίδια ημέρας το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα με παρουσιάσεις και συζητήσεις γύρω από το Μοσχάτο Τυρνάβου, δοκιμές κρασιών με την υποστήριξη σεφ και του ομίλου φίλων της Αμπέλου και του Οίνου «Ο Διόνυσος», η βραδιά θα κλείσει με συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη.

Επίσκεψη στα οινοποιεία του δήμου Τυρνάβου με δωρεάν μεταφορά και ξενάγηση περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κυριακής 30 Αυγούστου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Επίσης δέκα σεφ θα παρουσιάσουν τις συνταγές τους με προϊόντα της περιοχής, με δέκα αντιπροσωπευτικά κρασιά του αμπελώνα της περιοχής δήμου Τυρνάβου. Συγχρόνως θα γίνονται δράσεις από τους προσκόπους Αμπελώνα. Εικαστικές δημιουργίες από τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα.

Επίσης το απόγευμα της ίδια ημέρας από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ένα παιχνίδι γεύσεων για μεγάλους. Τα ημίγλυκα και τα αφρώδη κρασιά από Μοσχάτο Τυρνάβου θα παρουσιαστούν μαζί με γευστικές δημιουργίες από φρούτα της περιοχής. Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά. Δημοτικά τραγούδια και χοροί με τους Γ. Καψάλη, Γ. Γρίβα, Τσίκο.

Τέλος, θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου συναυλία με τους Bad Signal με είσοδο ελεύθερη.

Αύριο Πέμπτη 27 Αυγούστου ρεμπέτικη βραδιά στο πάρκο της κεντρικής παιδικής χαράς Αμπελώνα με δωρεάν κρασί από ντόπιους παραγωγούς,

Δευτέρα 31 Αυγούστου, μια βραδιά με τον «Αμπελωνιακό» στο χώρο της Γιορτής Κρασιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass