Γκαλά Μπετόβεν με Μυρτώ Παπαθανασίου

ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2020 11:28

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 250 χρόνων από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, παρουσιάζει ένα γκαλά αφιερωμένο στην τέχνη του κορυφαίου Γερμανού μουσουργού.


Ο Μπετόβεν είναι ίσως ο οικουμενικότερος από όλους τους συνθέτες στην ιστορία της μουσικής. Με την τέχνη του άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα και ένωσε τα αισθήματα όλων των λαών του κόσμου μέσα από ήχους αιώνιους και σχεδόν αρχετυπικούς. Επαναστατικός και πρωτοπόρος, επαναπροσδιόρισε τις μουσικές φόρμες και με το ορμητικό του πάθος οδήγησε τη μουσική στο ρεύμα του Ρομαντισμού.
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζει τη λαμπερή και αισιόδοξη Πρώτη Συμφωνία, τη μοναδική άρια κοντσέρτου του μεγάλου συνθέτη, με σολίστ τη διεθνούς φήμης σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, και το θεϊκό Τέταρτο Κοντσέρτο για πιάνο, με σολίστ τη σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.
Διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος και πολυβραβευμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου, στην πρώτη του εμφάνιση ως ο νέος μουσικός διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass