Μια γιορτή στην άκρη της Ελλάδας

Φεστιβάλ Καστελλόριζου

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 11:00

Στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, στο Καστελλόριζο,

πραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (23-30/8/2020) το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), την Ecrans des Monde και τον Σύνδεσμο Αναβίωσης Καστελλορίζου με έδρα το Σίδνεϊ. Φέτος, στον απόηχο της καραντίνας και του εγκλεισμού, η προκριματική επιτροπή επέλεξε 24 ντοκιμαντέρ (από τις 300 αιτήσεις) από 18 διαφορετικές χώρες που θα διαγωνιστούν για τα εξής βραβεία: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικο-πολιτικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ, Ειδικό Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας και το Ειδικό Βραβείο του «Οδυσσέα».
 Αέρας Όσκαρ θα φυσήξει στο φεστιβάλ με την προβολή του υποψηφίου για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας Honeyland των Λιούμπομιρ Στεφάνοφ και Ταμάρα Κοτέβσκα. Η παρακολούθηση όλων των ντοκιμαντέρ και των παράλληλων εκδηλώσεων του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass