Πολιτική και πολιτισμός στη Ραψάνη

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 11:05

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης»

του Α.Π.Θ. ανακοινώνει την έναρξη των καθιερωμένων πλέον, αυγουστιάτικων δράσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στη Ραψάνη, με μία σειρά εκδηλώσεων από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.
Το τριήμερο ξεκινά με την εκδήλωση «Πολιτικό Τραγούδι και Κοινωνική Διαμαρτυρία: μια περιήγηση στην κοινωνική ιστορία μέσα από τα τραγούδια των καταπιεσμένων», αύριο Παρασκευή 31/7, στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, με προσκεκλημένους ομιλητές τους: Γιάννη Ζαϊμάκη, κοινωνιολόγο, καθηγητή Τμήματος Κοινωνιολογίας Παν/μίου Κρήτης, και Λεωνίδα Οικονομάκη, πολιτικό κοινωνιολόγο και μέλος των Social Waste, σε μία έντονα ενδιαφέρουσα εισήγηση-συζήτηση, που θα επιχειρήσει να αναδείξει τον ρόλο του κοινωνικο-πολιτικού τραγουδιού ως προάγγελο δυνατοτήτων για κοινωνική αλλαγή, μέσα από την οπτική της κριτικής κοινωνιολογίας της μουσικής. Ο συντονισμός θα πραγματοποιηθεί από τη δημοσιογράφο Μαρίνα Αγγελάκη. Την εκδήλωση θα κλείσει με επιλεγμένα τραγούδια ο πολιτικός τροβαδούρος, Θανάσης Γκαϊφύλλιας.
Στη συνέχεια, μεθαύριο Σάββατο 01/8, θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας με τη συμμετοχή του αυτοοργανωμένου αθλητικού σωματείου «Μαρίνος Αντύπας», μελών των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας και νέων της Ραψάνης, στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού, ενώ θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τους Ρουμπαγιάτ στον προαύλειο χώρο του Ξενώνα Ραψάνης. Τέλος, την Κυριακή 2/8, ο Δημήτρης Μπάρμπας θα μας ξεναγήσει στα μονοπάτια των «Θεών του Ολύμπου», σε μια περιπατητική διαδρομή «αναζήτησης» των σημαδιών του Μηχανικού Ολύμπου από τη δράση των μπουρλοτιέρηδων της Αντίστασης, στην κοιλάδα των Τεμπών. Σημείο έναρξης αποτελεί ο Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα, στην Ιτέα Κάτω Τεμπών, στις 07:30.
Για αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες επικοινωνίας:
https://www.facebook.com/events/280096259997491/
http://www.xenonasrapsanis.gr/

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass