Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone στο Σταύρος Νιάρχος

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2020 21:30
Φωτογραφία: Θάνος και Γιάννης Φλούλης Φωτογραφία: Θάνος και Γιάννης Φλούλης

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα βρεθεί τον Σεπτέμβρη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει για τον μεγάλο αφιέρωμα στον μεγάλο μαέστρο που έφυγε τον περασμένο Ιούλιο.

Το αφιέρωμα, που διοργανώνει το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, περιλαμβάνει προβολές ταινιών για τις οποίες είχε γράψει μουσική ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης και μία συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Άντριαν Πραμπάβα. Οι τιμητικές εκδηλώσεις για τον Ενιο Μορικόνε θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Σταύρος Νιάρχος με την παρουσία του Συλλόγου να πιστοποιεί για ακόμη για φορά την αναγνώριση του έργου του. Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας τόνισε ότι «Η συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος στις εξαήμερες τιμητικές εκδηλώσεις του ΚΠΣΝ αυτόν τον Σεπτέμβριο με αφορμή την απώλεια του εμβληματικού μαέστρου Ennio Morricone αποτελεί μία δικαίωση και αναγνώριση του πολυετούς πολιτιστικού του έργου. Εκ μέρους του Συλλόγου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση του ΚΠΣΝ για την τιμή που μας έκανε να είμαστε στους φορείς συνδιοργάνωσης, έχοντας την επικοινωνιακή υποστήριξη των εξαήμερων τιμητικών εκδηλώσεων, καθώς και τη διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Anna Mondavio για την υποστήριξη και άψογη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα.  Ο Σύλλογος είναι και θα είναι παρών συνεχίζοντας να προωθεί το έργο του μεγάλου δημιουργού ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με ποικίλες δράσεις διαιωνίζοντας έτσι τη μοναδική μουσική του κληρονομιά». Το κινηματογραφικό αφιέρωμα, που επιμελείται ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ενώ την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με το European FilmPhilharmonic Institute, θα δώσει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Morricone που θα περιλαμβάνει όχι μόνο εμβληματικά soundtrack από τη δεκαετία του ‘60 (The Good, the Bad and the Ugly, Once upon a Time in the West), αλλά και σύγχρονες δημιουργίες του, όπως η μουσική για τη Malena του Τζουζέπε Τορνατόρε και η βραβευμένη με Όσκαρ μουσική για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο The Hateful Eight.
*Το αφιέρωμα στον Ennio Morricone πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και είναι συνδιοργάνωση της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και του ΚΠIΣΝ.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass