Μοναδική πρόκληση ο φετινός Μύλος Παραστατικών Τεχνών

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΜΟΥΘ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2020 21:01

«Ο φετινός 7ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών αποτελεί μια μοναδική πρόκληση και σίγουρα

μια πρωτόγνωρη εμπειρία τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους καλλιτέχνες, τους συμμετέχοντες και τους θεατές του» αναφέρει σήμερα στην «Ε» η διοργανώτρια ομάδα του ΣΜουΘ για τον φετινό Μύλο Παραστατικών Τεχνών.
Οι διοργανωτές του 7ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που φέτος φέρει τον τίτλο ΕΠΤΑ, μιλάνε για το «στοίχημα» του Μύλου Παραστατικών Τεχνών, για το ΕΠΤΑ και τη διττή του σημασία, τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά αλλά και το τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα. Η διοργανώτρια ομάδα αναφέρει επίσης πως φέτος «για πρώτη φορά επιχειρείται η ζωντανή διενέργεια παραστάσεων στις σκηνές του Δημοτικού Μπαλέτου και του Δημοτικού Ωδείου και η ταυτόχρονη προβολή τους στον Θερινό Κινηματογράφο του Μύλου του Παππά όπου το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει και να διαδράσει».
Παράξενη χρονιά η φετινή, θα επισημάνουμε στα παιδιά του ΣΜουΘ, για να μας πούνε ότι «Ο φετινός 7ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών αποτελεί μια μοναδική πρόκληση και σίγουρα μια πρωτόγνωρη εμπειρία τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους καλλιτέχνες, τους συμμετέχοντες και τους θεατές του. Πρόκειται για ένα στοίχημα που βασίζεται στη θέληση για συνεργασία, στην ευρηματικότητα και στον πειραματισμό, καθώς μέσα στην πρωτοφανή συγκυρία της πανδημίας COVID-19, επιχειρεί να θέσει νέες βάσεις στον τρόπο που δημιουργούμε, παρουσιάζουμε και αντιλαμβανόμαστε τις παραστατικές τέχνες, εστιάζοντας καθολικά στην προσβασιμότητα και στη συμπερίληψη». «Γιατί κεφαλαίο το ΕΠΤΑ, τι σημαίνει» θα ρωτήσουμε, για να μας απαντήσουν ότι «Για το 2020, το φεστιβάλ φέρει τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ που έχει διττή σημασία: αφενός δηλώνει την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελεί ακρωνύμιο της φράσης Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία, εκφράζοντας τον θεματικό άξονα και το όραμα του φετινού Μύλου Παραστατικών Τεχνών. Από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, δεκάδες καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμπράξουν στη Λάρισα με κεντρικό άξονα το βιομηχανικό μνημείο του Μύλου Παππά. Το φεστιβάλ-θεσμός Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται και φέτος από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το ΣΜουΘ, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για πρώτη φορά.
Άλλοι φορείς και ομάδες που υποστηρίζουν και συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Beweg Grund Dance Company, Ομάδα ΘΕΑΜΑ, Ομάδα Εν Δυνάμει, ImPArt, Theatre en Corps Collectif, Creability, i-living, Liminal Access, ΣΜουΘ, Rodi festival, Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδας, Nevronas κ.ά».
«Τι περιλαμβάνει ο φετινός Μύλος;», «Το πρόγραμμα του ΕΠΤΑ περιλαμβάνει προσβάσιμες παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, προβολές ταινιών μικρού μήκους, συμπεριληπτικά και προσβάσιμα εργαστήρια θεάτρου, χορού, φωτογραφίας και εξοικείωσης με τα εργαλεία προσβασιμότητας στην τέχνη, μια προσβάσιμη έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων του Μύλου του Παππά με τίτλο «Κλικable», καθώς και μια ημερίδα αφιερωμένη στην προσβασιμότητα στις παραστατικές τέχνες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και οπτικών και τη διαμόρφωση κοινής στοχοθεσίας από τους καλλιτέχνες και ερευνητές του χώρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω μέτρων υγειονομικής προστασίας για τον Covid-19, για πρώτη φορά επιχειρείται η ζωντανή διενέργεια παραστάσεων στις σκηνές του Δημοτικού Μπαλέτου και του Δημοτικού Ωδείου και η ταυτόχρονη προβολή τους στον Θερινό Κινηματογράφο του Μύλου του Παππά όπου το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει και να διαδράσει» θα απαντήσει η ομάδα του ΣΜουΘ. Η γενική είσοδος στις παραστάσεις/προβολές κοστίζει 3 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται ήδη στο ταμείο του Las Ramblas (Απόλλωνος 8, Λάρισα). Η προπώληση σταματάει αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι και σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις για το κοινό, εισιτήρια θα πωλούνται και στην είσοδο του Θερινού Κινηματογράφου του Μύλου από τις 8.15 μ.μ. τις μέρες των παραστάσεων-προβολών.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων-προβολών:
Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
21.00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ*: Ερωτευμένα Άλογα (θέατρο)
Ελένη Ευθυμίου | Ομάδα Εν Δυνάμει
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά * λόγω των μέτρων COVID-19 η παράσταση θα παρουσιαστεί βιντεοσκοπημένη)
ΠΡΟΒΟΛΗ: 1,5 Μέτρο Κοντά (ταινία μικρού μήκους) Πηνελόπη Μπράχου, Ομάδα Χορού ΣΜουΘ. (Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά - πριν από την παράσταση)
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου
21.00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Present (χοροθέατρο) παράσταση εν εξελίξει
Δέσποινα Μπουνίτση | ΣΜουΘ (Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά - ζωντανά από τη Σκηνή Μπαλέτου)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Gravity (and other attractions) (χοροθέατρο)
Κώστας Λαμπρούλης | ImPArt διεθνής συμπαραγωγή (Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά - ζωντανά από τη Σκηνή Μπαλέτου)
ΠΡΟΒΟΛΗ: Εκτός (ταινία μικρού μήκους)
Κώστας Λαμπρούλης | ΣΜουΘ
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά - ανάμεσα από τις παραστάσεις)
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
21.00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: [Νέοι] Ορίζοντες (χορός)
Ντέμη Παπαθανασίου, Ana Sanchez Colberg | Theatre enCorps Collectif
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά - ζωντανά από το ΔΩΛ)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: RE-CALL (χορός)
Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη | Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά - ζωντανά από το ΔΩΛ)
ΠΡΟΒΟΛΗ: Το Εισιτήριο (ταινία μικρού μήκους)
Χάρης Σταθόπουλος (Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά - ανάμεσα από τις παραστάσεις).

ΘΑ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass