«Αλγεινή εντύπωση και απορίες από τη στάση της εκπροσώπου των μονίμων καθηγητών του Δ.Ω.Λ.»

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΙΔΟΧ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2020 11:03

Την απάντησή τους στην επιστολή του Συλλόγου Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

στον Δήμαρχο που έκανε λόγο για «Πρωτόγνωρη καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων πρόσληψης μουσικών στο Δ.Ω.Λ.», καθώς και την απορία τους για τη στάση της εκπροσώπου των μονίμων καθηγητών του Δ.Ω.Λ. που ψήφισε αρνητικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης μουσικών Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, κάνουν γνωστή σήμερα μέσω επιστολής τους στην «Ε» εργαζόμενοι μουσικοί Ι.Δ.Ο.Χ. Στην επιστολή τους εκφράζεται ακόμα η απορία αν οι μόνιμοι μουσικοί (Ι.Δ.Α.Χ.) γνώριζαν τη θέση της εκπροσώπου τους να ψηφίσει αρνητικά στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου για την πρόσληψή τους, ενώ η επιστολή καταλήγει με την επιθυμία για την καλύτερη δυνατή συνεργασία των μουσικών προς όφελος των μαθητών και του Ωδείου. Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται ότι: «Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της εκπροσώπου των μονίμων καθηγητών του Δ.Ω.Λ. με την αρνητική της ψήφο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των Ι.Δ.Ο.Χ. στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου. Το θέμα του έκτακτου Δ.Σ. ήταν οι προσλήψεις των 34 επιτυχόντων και όχι η έγκριση της προκήρυξης.
Για την ιστορία, μόλις την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, μέλη του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού προσήλθαν στο γραφείο του δημάρχου, κ. Απόστολου Καλογιάννη, για να διαμαρτυρηθούν ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούσε στην πρόσληψη των Ι.Δ.Ο.Χ. – Μουσικής, κατηγορώντας τη διοίκηση του Δ.Ω.Λ. για «πρωτοφανή καθυστέρηση» στην έκδοση των αποτελεσμάτων της πρόσληψής των. Εξέφρασαν -διά της εκπροσώπου- την «αγωνία», τις «ανησυχίες» ότι δημιουργούνται «μαθητές 2 ταχυτήτων» με «ελλειμματικό χρόνο σπουδών», καθώς και τον φόβο τους ότι οι γονείς και οι μαθητές του Δ.Ω.Λ. «αλληθωρίζουν προς άλλα Ωδεία της πόλης». Επίσης, δήλωσαν ότι αποτελεί ηθικό και οικονομικό πλήγμα στην αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του Δ.Ω.Λ. η καθυστέρηση αυτή. Η στάση τους, όμως, στο Δ.Σ. της Δευτέρας μάς προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και απορία, αφού τα οριστικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου και το Δημοτικό Ωδείο προχωρώντας σε τάχιστες διαδικασίες, ήδη από τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου έχει στις τάξεις του και τους 34 συμβασιούχους.
Εντύπωση, λοιπόν, προκαλεί η στάση της εκπροσώπου (αλήθεια, να είναι άραγε ενήμεροι ΟΛΟΙ οι καθηγητές, οι οποίοι ανήκουν στο προσωπικό του Δ.Ω.Λ. για τις συγκεκριμένες της ενέργειες); Μήπως αποτελούμε «μουσικούς ενός κατώτερου Θεού»; Να ενημερώσουμε λοιπόν - για όσους δεν το γνωρίζουν - ότι είμαστε ενεργοί μουσικοί με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα στην πόλη της Λάρισας, αλλά και το εξωτερικό, με σημαντικό εκπαιδευτικό έργο και μακρόχρονη προϋπηρεσία. Πολλοί εκ των μαθητών μας φοιτούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.
Εξίσου σημαντικό αποτελεί επίσης το γεγονός ότι εμείς, για να επαναπροσληφθούμε, περνάμε από τη διαδικασία της ακρόασης ενώπιον μιας τριμελούς επιτροπής που κάθε χρόνο απαρτίζεται και από διαφορετικά μέλη/μουσικούς αναγνωρισμένης αξίας, προκειμένου να αποδεικνύουμε (συγγνώμη για την επανάληψη των λέξεων, αλλά ναι(!) κάθε χρόνο) τις καλλιτεχνικές και διδακτικές δεξιότητες και ικανότητές μας.
Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων στο Δ.Σ. του Δ.Ω.Λ. μπορεί και να έκαναν πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα, από την Εκπρόσωπο όμως του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού θα αναμέναμε μια διαφορετική στάση, όπως, παραδείγματος χάριν, τη θετική της εισήγηση που θα αφορούσε την επίσπευση αυτής της «πρωτοφανούς καθυστέρησης», μιας και αυτές ήταν (όπως εξέφρασε και η ίδια), οι «ανησυχίες της»! Σε αυτό άλλωστε δεν αποσκοπούσε και η κίνησή της με την επιστολή διαμαρτυρίας/παρουσία της στον Δήμαρχο; Την τάχιστη στελέχωση του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού προσωπικού του Δ.Ω.Λ.;
Με αυτή μας την επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρόθεσή μας δεν είναι, αλλά ούτε και μας ενδιαφέρει, να παίξουμε οποιοδήποτε «παιχνίδι» οποιασδήποτε χροιάς, πολιτικής κ.ο.κ. Τουλάχιστον, όχι πίσω από τις πλάτες των μαθητών μας, αλλά ούτε και από τις δικές μας! Στόχος όλων μας είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε το συντομότερο δυνατόν τις γνώσεις μας ως εργαζόμενοι, να καταφέρουμε να στηρίξουμε οικονομικά τις οικογένειές μας και να επιβιώσουμε μέσα από τους δύσκολους καιρούς που -όπως όλος ο κόσμος, έτσι και εμείς- διανύουμε, προερχόμενοι οι περισσότεροι εξ ημών από πολύμηνη διακοπή εργασίας. Επιθυμία όλων μας αποτελεί όλοι οι εργαζόμενοι Ι.Δ.Α.Χ. και οι Ι.Δ.Ο.Χ. να συνυπάρχουμε αρμονικά και δημιουργικά μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και εκτίμησης. Όφελος από αυτό θα έχουν πρωτίστως οι μαθητές μας, αλλά και όλοι εμείς που ενδιαφερόμαστε για την πρόοδό τους.
Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
«Από ομονοίης τα μεγάλα έργα».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass