«Γελώντας» με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΣΤΟ YOUTUBE ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΤΡΙΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ»

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 11:23

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Τρίτος Όροφος» τοποθέτησαν την κάμερα στη θέση του τέταρτου τοίχου και παρουσιάζουν από το σπίτι τους τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Γελώντας…». Πρόκειται για θέατρο στην κάμερα ή μία απόπειρα να

αποδοθεί κινηματογραφικά η αγάπη των φοιτητών για την τέχνη.
Με το κινητό τους τηλέφωνο οι φοιτητές προσπάθησαν να εκφραστούν καλλιτεχνικά, με τα περισσότερα γυρίσματα να γίνονται στο σπίτι του καθένα.
Η ταινία ή διαδικτυακή παράσταση που έχει ανέβει στο Youtube είναι μια δημιουργική ανάγνωση μέρους του Θεατρικού έργου του Κ. Ντούρανγκ ΄Γελώντας Άγρια’, σε μετάφραση Χ. Παπαδάκη και Δ. Φραγκιόγλου, σε διασκευή της ομάδας και σε συνδυασμό με αποσπάσματα από το έργο ‘Βρίζοντας το κοινό’ του Π. Χάντκε σε μετάφραση Μ. Κωνσταντινίδη, καθώς και με κείμενα των φοιτητών.
Το έργο αυτό των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει ανέβει στο διαδίκτυο και έχει εκλάβει πολύ συγκινητικά σχόλια. Το έργο δημιουργήθηκε ως απάντηση στην ανάγκη των φοιτητών – μελών της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «3ος όροφος», να συνεχίσουν να κάνουν θέατρο εν μέσω της καραντίνας. Τα ομαδικά γυρίσματα έγιναν με τη συνεργασία των «Timeline Film Makers» και του «Rec n’ MixStudio».
Την ομάδα απαρτίζουν οι: Μάνος Απλαντής, Σωτηρία Γραφάκου, Θάνος Γρηγορίου, Βικέντα Δαλδά, Χριστιάνα Δημητρά Μπούτικου, Ξανθούλα Θεοδοσίου, Θανάσης Θεοδώρου, Ελίνα Καραγιάννη, Χριστόφορος Καρακίτσιος, Λεονάρντο Κοέν, Σοφία Κουρτή, Γιώργος Λακαφώσης, Μαριαλένα Λευκοπούλου, Δήμητρα Μαγοπούλου, Ευδοξία Ματαράγκα, Ευρυδίκη Μαρκοπούλου, Κατερίνα Μήτα, Θάλεια Μπάτρα, Σαββίνα Μπούταλη, Λαμπρινή Νιώρα, Γιάννης Παναγιωτίδης, Μυρσίνη Πασχαλιά, Θανάσης Παπαδήμος, Βασίλης Παπαλεξανδρής, Γρηγορία Παπαθεοδώρου, Χρύσα Παπαζήση, Ζωή Παπαχρήστου, Ντέμη Πέτρου, Θέμος Συρόπουλος, Κωνσταντίνα Τζούδα, Δήμητρα Τουρτούρα, Μιχάλης Τσίρος, Στέλλα Χατζοβούλου, Νάσια Χρήστου και η μικρή Ηλέκτρα Τσιτσόγλου.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Καραζάνου, με βοηθούς σκηνοθέτη τις Ασπασία Μπότα, Ειρήνη Μπρόζου. Τη διασκευή κειμένου ανέλαβαν οι: Ελίνα Καραγιάννη, Μαρία Καραζάνου, Λεονάρντο Κοέν, Θάλεια Μπάτρα Κωνσταντίνα Τζούδα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση η Ασπασία Μπότα. Οπερατέρ οι: Σπύρος Αποστόλου, Γιώργος Μπέγας. Το μοντάζ ανέλαβαν οι: Τάσσος Κουλούρης, Γιώργος Μπέγας, την επιμέλεια ήχου ο Τάσσος Κουλούρης, την πρωτότυπη μουσική ο Δημήτρης Δεμίρης και παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Δεμίρης, Κωνσταντίνος Δεμίρης, Σοφία Κούρτη, Ευδοξία Ματαράγκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass