ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

«Αν δεν με συγκινεί ένα τραγούδι, δεν μπορώ να το «περάσω»... στο σώμα μου»

* ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «NOUVEAU SEXTET»

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2014 1:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:49

Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι από τις ελάχιστες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, που τα τραγούδια της αρέσουν σε οποιαδήποτε ηλικία ακροατών.

Μια καλλιτέχνης με το «Κ» κεφαλαίο, που ξεχωρίζει για την ποιότητα των τραγουδιών της, για τον τρόπο που τα ερμηνεύει κάθε φορά-είναι σαν να τα λέει για πρώτη φορά- με την ίδια ένταση, την ίδια ενέργεια, το ίδιο πάθος.

Μα πάνω απ’ όλα είναι μια τραγουδίστρια με μουσική παιδεία, προσωπικότητα, ήθος, ευγένεια, καθαρότητα ψυχής!

Μπορεί κανείς να μιλά ατέλειωτες ώρες για την Χαρούλα Αλεξίου, για την τραγουδίστρια που τρεις δεκαετίες και πλέον μας συντροφεύει μουσικά, σε διάφορες στιγμές της ζωής μας, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες.

Κατάφερε να μιλήσει στις ψυχές μας απλά και μόνο με τη φωνή της, μια φωνή τόσο γνώριμη, τόσο χαρισματική.

Η Χαρούλα Αλεξίου απόψε στις 9:30 μ.μ. θα τραγουδήσει για το κοινό της Λάρισας, σε μια συναυλία που θα δώσει στο κηποθέατρο με τους «Nouveau Sextet» και θα αφιερώσει στους θεατές της, το νέο της τραγούδι «Ένα φιλί και τα όνειρα γίνονται πάλι»...

 

Συνέντευξη στη

Σοφία Ορφανιώτη

* Μέσα από τους στίχους των τραγουδιών σας και κυρίως με τον τρόπο που τα ερμηνεύεται κάθε φορά ερωτευτήκαμε, κλάψαμε... Πως νιώθει άραγε ένας καλλιτέχνης όταν αγγίζει τόσο βαθειά και με τόση ειλικρίνεια την ψυχή του ακροατή;

- Νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερή που έχω εκφράσει μέσα από τα τραγούδια που έχω πει, τόσο κόσμο. Έρχονται στις συναυλίες και μου λένε, με αυτό το τραγούδι σου ερωτευτήκαμε και εγώ τους κοιτάζω με τόση χαρά, σαν μικρό παιδί. Κι ύστερα σκέφτομαι- επειδή αυτές τις μέρες είμαι στο στούντιο και ηχογραφώ τα καινούργια τραγούδια- πως την ώρα που τραγουδάς ένα τραγούδι, είσαι εσύ και το αίσθημά σου και δεν έχεις ιδέα τι θα συμβεί όταν το ακούσουν και το πάρουν στις ζωές τους οι ακροατές.

* Τι χαρακτηρίζει έναν καλλιτέχνη διαχρονικό κατά τη δική σας άποψη. Τα τραγούδια ή ο τρόπος που θα τα ερμηνεύσει;

- Όσο ένας καλλιτέχνης εκφράζει το σήμερα με τον πιο δυνατό τρόπο μέσα από την ερμηνεία του και το τραγούδι, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να μείνει στον χρόνο. Πάντα ο χρόνος είναι αυτός που μας δείχνει τελικά τι κρατάμε και τι αφήνουμε.

* Υπάρχουν σήμερα νέοι τραγουδιστές που θεωρείτε ότι με τα τραγούδια τους θα συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησε η δική σας γενιά;

- Βέβαια και υπάρχουν νέοι τραγουδιστές σήμερα που ξεχωρίζουν, που γεμίζουν τους χώρους όπου εμφανίζονται, που λένε υπέροχα καινούργια τραγούδια και που κάνουν τη δική τους επανάσταση στη μουσική. Είναι μια άλλη γενιά αυτή, που σκέφτεται και λειτουργεί διαφορετικά από τη δική μου. Είναι υπέροχο αυτό ξέρετε. Παρόλα αυτά υπάρχει πάντα σύνδεση από τη μια γενιά στην άλλη. Νομίζω όπως αναγνωρίσε η δική μας γενιά την προηγούμενη έτσι γίνεται και τώρα.

* Τι συναισθήματα σας διακατέχουν όταν ερμηνεύετε τα τραγούδια σας;

- Όταν ερμηνεύω ένα τραγούδι είμαι χαμένη μέσα σ’ αυτό και χωρίς να το καταλάβω παρασέρνω κι άλλους μαζί μου. Κι ακούω μαζί με τη φωνή μου να τραγουδάνε τόσες φωνές, σαν την πιο μεγάλη χορωδία του κόσμου, στην αγκαλιά ενός ανοιχτού θεάτρου ή ενός σταδίου. Ναι αισθάνομαι ευλογημένη όταν συμβαίνει αυτή η ένωση με το κοινό.

* Ακολουθήσατε ποτέ το ρεύμα της εποχής, για να ερμηνεύσετε τραγούδια ίσως πιο εμπορικά, που δεν σας αντιπροσώπευαν και αν έχετε μετανιώσει για κανένα από αυτά στα 30 και πλέον χρόνια της μουσικής σας καριέρας.

- Μια εποχή σίγουρα σε βάζει στο ρυθμό της κι ειδικά αν θες να ζεις το σήμερα και να το τραγουδάς δεν μπορείς να παραβλέπεις το ρυθμό της. Κι εγώ είμαι ερωτευμένη πάντα με το σήμερα. Ευτυχώς όμως δεν αισθάνομαι ότι έχω διαλέξει ποτέ τραγούδια με κριτήριο την εμπορικότητα. Δεν γίνεται. Αν δεν με συγκινεί το τραγούδι δεν μπορώ να το «περάσω» στο σώμα μου. Βέβαια είναι λογικό μέσα στα τόσα χρόνια να υπάρχει και κάτι που να μου περισσεύει πια καθώς κοιτώ πίσω τον χρόνο.

* Το να βρίσκεται ένας καλλιτέχνης στην «πρώτη γραμμή» του μουσικού γίγνεσθαι δεκαετίες τώρα, είναι ψυχοφθόρο ή δημιουργεί μια επιθυμία για ακόμη περισσότερες επιτυχίες;

- Χα χα χα, αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο και χρήζει μεγάλης ανάλυσης. Είμαι «ένα» πια με το τραγούδι – είναι δεν είναι ψυχοφθόρο- και δεν σκέφτομαι την «πρώτη γραμμή». Πάντα θέλω τα τραγούδια μου να φτάνουν και να αγαπιούνται απ όλους αν είναι δυνατόν, αλλά δεν στέκομαι σ’ αυτό. Είμαι απόλυτα δοσμένη σ’ αυτή τη «μοίρα» και δεν θέλω το ταξίδι αυτό να τελειώσει ποτέ. Ποτέ.

* Ανήκετε τις Ελληνίδες τραγουδίστριες με τις περισσότερες πωλήσεις σε c.d. Από τη στιγμή που τα δεδομένα έχουν αλλάξει με τη λαθραία αγορά, νιώθετε ότι ήρθε το τέλος εποχής;

- Όχι δεν αισθάνομαι ότι ήρθε κανένα τέλος εποχής. Το μέσο είναι αυτό που αλλάζει κάθε φορά. Και στη δισκογραφία τα πιο δύσκολα διαστήματα ήταν αυτά της μετάβασης από το ένα μέσο στο άλλο. Από το βινύλιο στο cd. Από το cd στο iTunes. Σήμερα νομίζω πως όλο και περισσότεροι, μαζί μ’αυτούς κι εγώ, κατεβάζουμε τη μουσική μας νόμιμα.

* Υπάρχει κάποιο όνειρο επαγγελματικό που δεν το έχετε εκπληρώσει;

- Ναι! Να τραγουδήσω στη Σελήνη! Αστειεύομαι, αχ, είμαι τόσο ευχαριστημένη με όσα έχω ζήσει στη δουλειά μου, που νιώθω πως δεν μου λείπει τίποτα. Δεν έχω απωθημένα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν ζηλεύω πράγματα και μουσικές που να λέω «αυτό θέλω να το κάνω». Στα καινούργια τραγούδια που ηχογραφώ είπα «αυτά θέλω να τα κάνω». Στους «Nouveau Sextet» είπα «αυτούς τους θέλω μαζί μου».

* Με τους «Nouveau Sextet», το συγκρότημα που εσείς δημιουργήσατε, θα εμφανιστείτε απόψε στο κηποθέατρο. Τι θα ακούσουμε λοιπόν σε αυτή τη συναυλία;

- Για τους «Nouveau Sextet» μπορώ να πω τόσα πολλά. Ότι είναι συγκλονιστικοί μουσικοί. Ότι έχουν ήθος και ευγένια. Για μένα όμως πάνω απ’ όλα είναι η καινούργια ματιά πάνω στη μουσική και στα τραγούδια μου. Μαζί τους ένιωσα από την πρώτη στιγμή και νιώθω και τώρα, καινούργια. Πάνω στη σκηνή ζούμε την παρέα που κάνουμε σπίτι μου εκεί που δοκιμάζουμε τα τραγούδια που θα πούμε. Σ’ αυτή την παρέα θα σας βάλουμε στη συναυλία. Θα λέμε τραγούδια και θα θυμόμαστε κι άλλα.

* Με ποιους στίχους τραγουδιών σας θα θέλατε να κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη;

- Είναι από το καινούργιο τραγούδι σε μουσική του Ρους και στίχους του Νίκου Μωραΐτη. «Ένα φιλί και τα όνειρα γίνονται πάλι». Το πιστεύω. Θέλω να πιστεύω πως έτσι τα όνειρα γίνονται πάλι.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass