«Πλατεία Σαρακατσαναίων Οπλαρχηγών»

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 11:28

Μετά από πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) θα τοποθετηθούν σε βάθος χρόνου προτομές επιφανών Σαρακατσάνων Οπλαρχηγών. Η εξαγγελία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα,

στη μεγάλη πανελλαδική εκδήλωση κοπής της πίτας των Σαρακατσαναίων «ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ - ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2020» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης έγινε πράξη. Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πάγιο (από το 2013) αίτημα της Π.Ο.Σ.Σ., μετά από σειρά συντονισμένων ενεργειών: τηλεφωνικές επικοινωνίες, διερεύνηση χώρων, κ.λπ., με αποκορύφωμα τις παραστάσεις αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας στο γραφείο του Δημάρχου. Στις προσπάθειές μας αυτές προστέθηκε επίσης το αίτημα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσσαλονίκης η «ΕΝΩΣΗΣ». Με αποτέλεσμα οι Σαρακατσαναίοι να αποκτήσουν τη δικιά τους πλατεία... Με απόφασή του, το Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21/12/2020, αποφάνθηκε για την ονοματοδοσία ανώνυμης πλατείας, που περικλείεται από τις οδούς Μάρκου Μπότσαρη, Ηλέκτρας Κοσμοπούλου και Οδυσσέα Ανδρούτσου (πλησίον των γραφείων της Π.Ο.Σ.Σ.) σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ». Για πρώτη φορά μία νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ικανοποιεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τα αιτήματα ετών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.). Η εκπλήρωση αυτών των αιτημάτων μπορεί μεν να γίνονται στη Θεσσαλονίκη, αλλά αφορούν τη συμβολή των Σαρακατσαναίων ηρώων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και γι’ αυτό αποκτούν Πανελλαδική Εμβέλεια που μεταλαμπαδεύεται ακέραια στις επόμενες γενιές.
Η Π.Ο.Σ.Σ. έχει τη διάθεση να τοποθετήσει την προτομή του μεγάλου οπλαρχηγού της επανάστασης του 2021, Σαρακατσάνου στην καταγωγή, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ και στη συνέχεια να οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων για να γνωρίσει όχι μόνο η Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη η Ελλάδα τη μεγάλη συμβολή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass