Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου

ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2021 11:00

ΗΈνωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής

Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους, Πρωτότυπου Έργου και Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου (μόνο μεγάλου μήκους). Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν συμμετοχή μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2021, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
- Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην Ε.Σ.Ε. (τύποι έργου αντιστοίχως: Σενάριο Μεγάλου Μήκους (Πρωτότυπο) | Σενάριο Μικρού Μήκους (Πρωτότυπο) | Σενάριο Μεγάλου Μήκους (Διασκευή)), στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/
- Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου Πρωτότυπου Έργου για Ταινία Μεγάλου Μήκους | 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου Πρωτότυπου Έργου για Ταινία Μικρού Μήκους | 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου για Ταινία Μεγάλου Μήκους):
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests
Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού , στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει. Οποιοδήποτε στοιχείο εντός του pdf αρχείου του έργου που αποκαλύπτει την ταυτότητα του συγγραφέα (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, κ.λπ.) θέτει αυτομάτως το έργο εκτός διαγωνισμού.
Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης δε δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Σχετικά με αυτήν τη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν στη διεύθυνση info@senariografoi.gr.
Περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο της Ένωσης και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, στον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, κύριο Αλέξανδρο Κακαβά, στο τηλέφωνο 6932-089.819 ή στο email: kakavasese@gmail.com. Σε περίπτωση που τα σενάρια δεν υπερβαίνουν τα είκοσι ανά κατηγορία η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει τον διαγωνισμό άγονο, είτε να απονείμει λιγότερα βραβεία.ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιονδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά και άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης. Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφόσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων. Το «πρωτότυπο» σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα. Σε καμιά περίπτωση δε γίνονται δεκτές νέες εκδοχές ή διορθωμένες σελίδες του σεναρίου. Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, καλόν είναι να μην υπερβαίνει τις 100 σελίδες (μονό διάστημα) και θα πρέπει να συνοδεύεται από ανώνυμη περιεκτική περίληψη.
Οι σελίδες (πλην του εξωφύλλου) πρέπει να είναι αριθμημένες. Τα σενάρια πρέπει να είναι γραμμένα με βάση το επαγγελματικό φορμάτ κατά προτίμηση με στοιχεία των 12pt.
Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό τα σενάρια να μην έχουν γυρισθεί και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους ή και σε αυτόν τον διαγωνισμό. Επίσης να μην έχουν λάβει μέρος σε προγενέστερο διαγωνισμό εκτός εάν έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές και επανακατοχυρωθεί εντός του 2021.
Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με pointsystem ως έξης:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας. 5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος. 5 σημεία για τη δραματουργία και την πλοκή. 5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων. 5 σημεία για τους διάλογους.
Θα δημιουργηθούν κριτικές επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε.. Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα. Τελικά αποτελέσματα στις 14 Δεκεμβρίου 2021. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass