Συμμετοχική χρηματοδότηση για την Banda Entopica

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ CD ME ΧΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 13:15 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 15:28
Η Banda Entopica είναι οι: Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, φωνή, Τάσος Γκέντζης: σαξόφωνο,  Ράφος Γκέντζης: ακορντεόν, Μπίλης Μαλεγκάνος: κρουστά Η Banda Entopica είναι οι: Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, φωνή, Τάσος Γκέντζης: σαξόφωνο, Ράφος Γκέντζης: ακορντεόν, Μπίλης Μαλεγκάνος: κρουστά

Το πρώτο άλμπουμ της αγαπημένης μπάντας δρόμου Banda Entopica βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή του και όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνει πραγματικότητα, μέσω της συμμετοχικής χρηματοδότησης (Crowd funding). Η Banda Entopica είναι οι: Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, φωνή, Τάσος Γκέντζης: σαξόφωνο, Ράφος Γκέντζης: ακορντεόν, Μπίλης Μαλεγκάνος: κρουστά.

Το CD θα περιλαμβάνει κατά βάση χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας όπως και της Θράκης, καθώς και μια πρωτότυπη σύνθεση του Λαρισαίου μουσικού και μέλους της μπάντας Φίλιππου Φασούλα. 

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας - είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός - κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μεταξύ μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.
Η ηχογράφηση έγινε ζωντανά στο Royal Alzheimer Hall από τον Ορέστη Πατσινακίδη και τον Μάρκο Κουτσιανά, ενώ τη μίξη και το μάστερινγκ επιμελήθηκε ο Άγγελος Αθανασιάδης. Τέλος τα γραφιστικά και τις φωτογραφίες ανέλαβε ο Δημήτρης (Dennis) Μπουρδάνης.
Όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν οικονομικά την κυκλοφορία του cd μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στην πλατφόρμα συγκέντρωσης χορηγιών www.giveandfund.com . Ο στόχος είναι τα 5.000 ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί €2.825 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το crowd funding ή «χρηματοδότηση από το πλήθος» ή «συμμετοχική χρηματοδότηση» στα ελληνικά, είναι μια πρακτική χρηματοδότησης ενός έργου ή μιας ιδέας, συγκεντρώνοντας χρηματικά ποσά από μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συνήθως μέσω του διαδικτύου.
Χ.Β.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass