Ομιλία για το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2021 11:02

Η διαδικτυακή σειρά ομιλιών «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου»

του Megaron Plus, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ στο πλαίσιο του Megaron Online, συνεχίζεται με την εκδήλωση «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης» που προβάλλεται δωρεάν μέχρι μεθαύριο 1η Απριλίου. Η μετάδοση αρχίζει με την ομιλία «Tο Θέατρο της Κασσώπης» της Ανθής Αγγέλη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Στη συνέχεια, τον λόγο παίρνουν η αρχαιολόγος Δήμητρα Δρόσου και ο αρχιτέκτονας Αχιλλέας Τρανουλίδης, οι οποίοι αναφέρονται στο «Έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης». Προλογίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος, o οποίος έχει αναλάβει επίσης τον συντονισμό της συζήτησης. Η σειρά διαλέξεων «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» περιλαμβάνει δύο ακόμα ομιλίες για τα Αρχαία Θέατρα Αμβρακίας (15.4.2021) και Γιτάνων (18.6.2021).

Η ΚΑΣΣΩΠΗ
Η Κασσώπη κτίστηκε πριν τα μέσα του 4ου αι. π.Χ. σε ένα οροπέδιο στις πλαγιές του Ζαλόγγου, σε φυσικά οχυρή θέση. Η πόλη, οργανωμένη πολεοδομικά κατά το ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα, διέθετε σημαντικά δημόσια κτίρια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το Θέατρο. Απομακρυσμένο από το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της αρχαίας πόλης, το Θέατρο, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό ανάγλυφο των υπερκείμενων βραχωδών πρανών, εποπτεύει το οροπέδιο της Κασσώπης και προσφέρει εντυπωσιακή απρόσκοπτη θέα κατά μήκος της χερσονήσου της Πρέβεζας, τη Λευκάδα, τα Ακαρνανικά Όρη και τον Αμβρακικό Κόλπο μέχρι και την Άρτα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας υλοποιεί στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου το έργο «Αποκατάσταση - Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης (Α’ φάση)». Οι εργασίες υλοποιούνται με βάση μελέτες που έχουν παραχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, δεδομένης και της αύξησης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου που επιτεύχθηκε πρόσφατα, με τελικό στόχο την απόδοση του μνημείου στο κοινό.
Παρακολουθήστε την εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης: https://www.megaron.gr/event/paramerizontas-to-peplo-tou-chronou-archaio-theatro-kassopis. Μπορείτε ακόμη να τη δείτε και από το fb του Μεγάρου: https://www.facebook.com/megaron.gr

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass