Το Μουσείο Λούβρου σε ένα κλικ

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ 75% ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2021 11:01

Το Μουσείο του Λούβρου ανέβασε πάνω από το 75% της περίφημης συλλογής του

σε έναν νέο διαδικτυακό κατάλογο, ελεύθερο στο κοινό. Το Μουσείο του Λούβρου παραμένει κλειστό για το κοινό, εδώ και καιρό, λόγω της πανδημίας. Τώρα, όμως, λάτρεις της τέχνης από όλο τον κόσμο μπορούν να βλέπουν ό,τι έχει να προσφέρει το Μουσείο χάρη σε έναν νέο διαδικτυακό κατάλογο. Την περασμένη εβδομάδα, το Λούβρο ανέβασε έναν νέο ιστότοπο, όπου μπορούν να προβληθούν ψηφιοποιημένες εκδόσεις υψηλής ανάλυσης περισσότερων από 482.000 έργων τέχνης -δηλαδή το 75% της συνολικής συλλογής του Μουσείου. Ένα πλήθος λεπτομερειών συνοδεύει κάθε λίστα: υλικά και τεχνικές, ημερομηνία και τόπος δημιουργίας, ιστορικό, καθώς και έναν διαδραστικό χάρτη του Μουσείου.
Ακόμη και μετά τις εικονικές εκθέσεις τέχνης που παρουσίασε το Μουσείο για περισσότερο από έναν χρόνο, φαίνεται πως το κοινό χρειαζόταν κάτι περισσότερο. Η επισκεψιμότητα του ιστότοπου του Λούβρου αυξήθηκε κατά 50% από το 2019.
Αν και η διαδικασία ψηφιοποίησης της συλλογής έχει ξεκινήσει πριν χρόνια, ο διαδικτυακός κατάλογος βρίσκεται σε λειτουργία από το 2019. Ο κόσμος που επισκέπτεται τον ιστότοπο μπορεί να έχει δωρεάν πρόσβαση σε ολόκληρη τη συλλογή έργων, είτε εκτίθενται στο Μουσείο, με δάνειο ή μακροπρόθεσμα, είτε βρίσκονται στην αποθήκη.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται, επίσης, περίπου 1.700 κλεμμένα αντικείμενα που ανακτήθηκαν από τη Γερμανία μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, τα οποία φιλοξενεί το Λούβρο μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικογένειες των αρχικών ιδιοκτητών.
Επιπλέον, το Μουσείο βρίσκεται στη διαδικασία ανάλυσης περίπου 13.900 αντικειμένων που αποκτήθηκαν μεταξύ του 1933 και του 1945 -τα αποτελέσματα των οποίων ενδέχεται να συμπεριληφθούν στον κατάλογο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass