Η πολλαπλή νοημοσύνη στην εκπαίδευση με αφόρμηση ένα παραμύθι και το κουκλοθέατρο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2021 11:43

Αυτή την Τετάρτη 7 Απριλίου, στις 12 το πρωί η νηπιαγωγός, συγγραφέας, M.ed. κ. Κατερίνα Νιζάμη θα αναπτύξει το θέμα, «Συναισθηματικές και Συγκινησιακές Δυναμικές και Εκπαίδευση» στη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΙΕΚ «Δήμητρα». Η κ. Νιζάμη θα έχει την

ευκαιρία να μιλήσει για την πολλαπλή νοημοσύνη στην εκπαίδευση με αφόρμηση ένα παραμύθι και το κουκλοθέατρο. Η εισήγηση αυτή στοχεύει να προσφέρει, μέσα από το θεωρητικό πλαίσιο, πρακτικά παραδείγματα και βίντεο, εργαλεία στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς για την καλλιέργεια της πολλαπλής νοημοσύνης στα παιδιά.
Οι παραδοσιακές πρακτικές του σχολείου σε ό,τι αφορά τη μάθηση και το περιορισμένο εύρος τους, οδηγούν πλέον τους εκπαιδευτικούς να διευρύνουν τις απόψεις τους, για τον τρόπο, που μπορεί ένα παιδί να «μάθει». Κάθε παιδί είναι ένας κρυμμένος θησαυρός δυνατοτήτων και ο ρόλος του γονιού και του εκπαιδευτικού είναι κρίσιμος για την αποκάλυψη του θησαυρού αυτού. Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακαλύψεις στις νευροεπιστήμες και στον τρόπο που ένα παιδί αναπτύσσεται ολόπλευρα, οφείλει το σχολείο να διευρύνει τους στόχους του, αυξάνοντας την ευελιξία και την ευαισθησία του. Μόνο αν η εκπαίδευση του σήμερα ενεργοποιήσει όλους του τομείς ανάπτυξης του παιδιού μέσα από τη θεωρία του Gardner, αναπτύσσοντας όλους τους τύπους της Νοημοσύνης, και εστιάζοντας στα ενδιαφέροντα του παιδιού και τις ιδιαίτερες κλίσεις του, θα μπορέσουμε να πετύχουμε την ολόπλευρη ανάπτυξή του τόσο κοινωνικοσυναισθηματικά, όσο και γνωστικά. Στόχος ένα σχολείο που νοιάζεται για το παιδί, ώστε να έχει μια ζωή που του αξίζει να ζει.
Πρόκειται για ένα ευχάριστο και απαραίτητο για τους εκπαιδευτικούς και γονείς σεμινάριο. Είναι ευχάριστο, γιατί οι γνώσεις που θα μεταδώσει για το παιδί και την ολόπλευρη ανάπτυξή του θα είναι απλές και κατατοπιστικές. Είναι απαραίτητο, γιατί θα εισαγάγει σταδιακά στη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης, θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα, θα προβληματίσει θετικά, θα προτείνει παιδαγωγικές προσεγγίσεις και θα ενθαρρύνει την εφαρμογή της θεωρίας ξεφεύγοντας από τα αυστηρά πλαίσια της παραδοσιακής αγωγής και στοχεύοντας να βοηθήσει τους μαθητές μας να γίνουν πιο δημιουργικοί κι ευτυχισμένοι. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass