Μιλάνο: Ο παλιός σιδηρόδρομος μετατρέπεται σε πάρκο

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 11:00

Ένα από τα πιο διάσημα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο, το περίφημο Diller Scofidio +

Renfro PLP Architecture και οι Ιταλοί αρχιτέκτονες Carlo Ratti Associati αποκάλυψαν τα σχέδιά τους να μετατρέψουν σε πάρκο έναν χώρο εμπορευμάτων στο Μιλάνο κοντά στο χωριό των αθλητών, για τους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μεγάλο αστικό πάρκο στην καρδιά της νέας ανάπτυξης θα αποτελέσει έναν προσβάσιμο χώρο βιοποικιλότητας, με τεράστια λιβάδια, δασικές εκτάσεις, καθώς και δύο υπερυψωμένες «πράσινες οδούς» που θα εκτείνονται στο μήκος της γειτονιάς.
Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν υπερυψωμένα μονοπάτια που συνδέουν όλα τα ενεργά μέρη της περιοχής αξιοποιώντας παλιές γραμμές των τραίνων. Όπως έγινε και με τη High Line στη Νέα Υόρκη που σχεδίασαν οι Diller Scofidio και Renfro και σήμερα είναι ο πιο δημοφιλής χώρος περιπάτου στη Νέα Υόρκη για πεζοπορία και δράσεις.
Οι υπερυψωμένοι κήποι και οι πράσινοι δρόμοι θα είναι φυτεμένοι με εκατοντάδες δέντρα που θα δημιουργούν σε όλο το μήκος διαδρομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Παράλληλα, θα σχηματιστούν υγρότοποι κοντά στα μονοπάτια, ανάμεσα σε κοινοτικούς κήπους και η εγκατάστασή τους στοχεύει στην προώθηση κοινοτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Απέναντι από την κατοικημένη περιοχή, θα κατασκευαστεί μία μεγάλη δημόσια πλατεία και τα παλιά υπόστεγα επισκευής των σιδηροδρόμων θα χρησιμεύσουν ως ένας τεράστιος πολιτιστικός κόμβος για εκδηλώσεις και δημόσιες δραστηριότητες.
Το υπερυψωμένο πάρκο θα κατασκευαστεί πάνω από μία ενεργή σιδηροδρομική γραμμή για να διατηρηθεί η βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής και να μην καταστραφούν τα υπάρχοντα κτίρια μετατρέποντας το μέρος σε tabularasa, όπως δήλωσαν οι αρχιτέκτονες. Ο κεντρικός χώρος που δημιουργείται, επανασυνδέει τη βόρεια και τη νότια πλευρά της πόλης που έχει αποκοπεί από τον σιδηρόδρομο, ενώ μια οικολογική «σπονδυλική στήλη» που εκτείνεται από ανατολικά προς δυτικά σε αρμονία με δύο ενεργές σιδηροδρομικές γραμμές υφαίνει έναν νέο αστικό ιστό. Αυτά τα σχέδια αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου της πόλης του Μιλάνου για την αναδιάρθρωση πολλών εγκαταλελειμμένων υποδομών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass