Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους: H πολιτιστική διάσταση στη δόμηση

ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΑΟΥΧΑΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2021 11:15

Δέκα κατηγορίες βραβείων προκηρύχθηκαν για ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες αλλά και για πρωτοπόρες ιδέες από νέους κάτω των 30 ετών που αφορούν στο τρόπο που χτίζουμε τα σπίτια μας, στα υλικά που χρησιμοποιούμε και στα προϊόντα που καταναλώνουμε.

«Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους έχει να κάνει με την ελπίδα, την έμπνευση, τις νέες δυνατότητες και τις πρακτικές δράσεις ενάντια στην Kλιματική Aλλαγή. Η πολιτική και η οικονομία είναι απαραίτητη αλλά όχι αρκετή. Χρειαζόμαστε κάτι ακόμη. Χρειαζόμαστε ένα κοινό αφήγημα που να αγγίζει όχι μόνο το μυαλό μας αλλά την καρδιά μας και την ψυχή μας». Αν πριν λίγα χρόνια μας έλεγαν ότι αυτά τα λόγια έρχονται από την κεφαλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μας φαινόταν απίστευτο. Όμως κάτι αλλάζει... και πριν μερικές μέρες η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με αυτή την εισαγωγή ξεκίνησε το πρώτο συνέδριο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους συμπληρώνοντας ότι «θέλουμε να προσθέσουμε μία πολιτιστική διάσταση στην οικονομική και τεχνολογική μεταμόρφωση ώστε να φθάσουμε μέχρι το 2050 τον στόχο μας να γίνει η Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος, συμφιλιώνοντας έτσι τον τρόπο ζωής μας με τη φύση. [...] Χρειαζόμαστε [...] έναν δημόσιο διάλογο για το πως μπορούμε να ζούμε με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πλανήτη μας.»
Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους
Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους έχει στόχο να δώσει λύσεις και να ευαισθητοποιήσει γύρω από το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί το δομημένο περιβάλλον φέροντας την ευθύνη για 40% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα! Ο μεγάλος ξεχασμένος παράγοντας στη μάχη που πρέπει να δοθεί κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η προσπάθεια ξεκινά άμεσα με ένα ανοιχτό κάλεσμα για να κινητοποιηθεί και να συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή κοινωνία στο σύνολο της. Δέκα κατηγορίες βραβείων προκηρύχθηκαν για ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες (30.000 ευρώ) αλλά και για πρωτοπόρες ιδέες από νέους κάτω των 30 ετών (15.000 ευρώ) που αφορούν στο τρόπο που χτίζουμε τα σπίτια μας, στον τρόπο που ζούμε μέσα στις πόλεις μας, στα υλικά που χρησιμοποιούμε και στα προϊόντα που καταναλώνουμε. Στη σχέση σεβασμού και συμβίωσης που χρειάζεται να ξαναδημιουργήσουμε με τη φύση.
Η προθεσμία υποβολής αίτησης λήγει στις 31 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στο https://europa.eu/new-european-bauhaus/2021-prizes_en

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass