«Η Αλφαβήτα της μανούλας» από τη Λητώ Τσακίρη

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2021 11:03

«Η αλφαβήτα της μανούλας» το νέο βιβλίο της Λαρισαίας νηπιαγωγού Λητώ Τσακίρη

κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τζιαμπίρης Πυραμίδα». Το βιβλίο είναι ένα διαδραστικό αλφαβητάρι που μαθαίνει τα γράμματα της ελληνικής γλώσσας με ευχάριστο τρόπο στα παιδιά. Ο πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Βήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου σχολιάζει «Στην πρωτότυπη αυτή Αλφαβήτα, η Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου με ευφάνταστο τρόπο ξεδιπλώνει την πολύτιμη σχέση παιδιού και μητέρας. Η συγγραφέας στο βιβλίο αυτό, με έμμετρη γραφή, προσφέρει στα παιδιά ένα χαρούμενο Αλφαβητάρι, για να μάθουν ευχάριστα τα 24 γράμματα της Ελληνικής γλώσσας, να παίξουν μ’ αυτά και να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά τους. Αυτή η παρουσίαση της μητέρας, του πολυτιμότερου προσώπου στη ζωή κάθε παιδιού, είναι απολαυστική και μας συγκινεί όλους, μικρούς και μεγάλους. Όπως λέει και ο Kahil Gibran «Μητέρα είναι η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας».
Η Αλφαβήτα της Μανούλας, είναι το 11ο βιβλίο της συγγραφέως και συνοδεύεται από δύο υπέροχα τραγούδια που βρίσκονται στο κανάλι της στο Youtube.
Η εικονογράφος Λιάνα Δενεζάκη έχει με πολύ όμορφο τρόπο αποδώσει τις εικόνες των κειμένων και παράλληλα έχει κρύψει στην κάθε σελίδα γράμματος διάφορα αντικείμενα που αρχίζουν από το γράμμα αυτό και προτρέπει τους μικρούς αναγνώστες να τα ανακαλύψουν.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι μια σύγχρονη συγγραφέας παιδικών βιβλίων με μεγάλη αγάπη στα παιδιά τις τέχνες και τον πολιτισμό του τόπου μας. Ειναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Βόλου με Εξειδίκευση στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή.
Είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής ΛΗΤΩ στην πόλη της Λάρισας, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών και υπήρξε υπεύθυνη Τμήματος Προσχολικής σε μεγάλο ΙΕΚ της Λάρισας. Η συγγραφέας είναι Παλαιό Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μητέρα δύο αγοριών και ξεκίνησε τη συγγραφική της πορεία από την εφηβική της ηλικία όταν έγραφε σλόγκαν για ραδιοφωνικά σποτ και καταχωρήσεις σε περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν 11 δικά της παραμύθια κάποια από αυτά μουσικά, έχει ακόμη συμμετοχές σε αρκετά συλλογικά έντυπα βιβλία για παιδιά, επιμέλειες σε βιβλία Ξένων συγγραφέων για την απόδοσή τους στην ελληνική γλώσσα, ενώ παράλληλα γράφει σε εκπαιδευτικά περιοδικά κείμενα και τραγούδια της. Αρκετά από τα έργα της έχουν λάβει βραβεύσεις. Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People) της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, ενεργό μέλος του Τμήματος παιδιού της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art Ελλάδος, διατηρεί κανάλι στο YouTube με τραγούδια από τα βιβλία της και γράφει ιστορίες που ξεκλειδώνουν τα παιδικά συναισθήματα προάγοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη. Τα τελευταία της βιβλία απο τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα που έχουν δουλευτεί σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων από πολλά σχολεία της χώρας είναι: «Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική» 2018, έμμετρο παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά με ευχάριστο τρόπο τις ομάδες των τροφίμων τα οφέλη που προσφέρουν καθώς και την παιδική διατροφική πυραμίδα. «Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας» μουσικό παραμύθι του 2019 με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου με υλικό βραβευμένο από το saferinternet4kids.gr και «Η Ραλλού των αστεριών» ένα παραμύθι για την αξία της προσφοράς, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλοβοήθεια με κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2020. Όλα της τα βιβλία τελούν υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της INTERNATIONAL ACTION ART Ελλάδος και ενεργοποιούν σχολεία εθελοντές πανελλαδικά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass