Γιορτή με μουσική πανδαισία

Η ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2021 11:01

Με μια βραδιά μουσικής πανδαισίας θα γιορτάσει η Λάρισα φέτος την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής,

μετά από την υποχρεωτική αναστολή που επέβαλε πέρυσι η πανδημία του κορονοϊού. Πάνω από σαράντα μουσικοί και τραγουδιστές θα προσφέρουν στο κοινό μια γκάμα μουσικών ακουσμάτων από παραδοσιακή μέχρι τζαζ και από ροκ μέχρι έντεχνη ελληνική. Για τη μουσική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, δόθηκε χθες στον Μύλο του Παππά συνέντευξη Τύπου από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, τον σκηνοθέτη Κώστα Λαμπρούλη από το ΣΜΟΥΘ και τον συντονιστή των μουσικών Αποστόλη Γιάγκο.
Ο κ. Σάπκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Πέρυσι η πανδημία μας έπιασε εξαπίνης όσον αφορά το Φεστιβάλ Πηνειού. Φέτος, μπορεί να μη γίνεται το Φεστιβάλ λόγω της πανδημίας, αλλά θα γίνει η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής την οποία εκπροσωπεί στην πόλη μας το ΣΜΟΥΘ και την οποία η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, όπως γνωρίζετε έχει εντάξει από την αρχή της θητείας μας, στο Φεστιβάλ Πηνειού.
Κι αυτό επειδή είναι μία μεγάλη πολιτιστική γιορτή, ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός, που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά μέρη της χώρας μας κι από διαφορετικές χώρες. Η δυνατότητα ανταλλαγών σε αυτήν τη φάση δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η θέληση να γιορτάσουμε τη μουσική, γιατί η μουσική ενώνει, παρηγορεί, ξεσηκώνει, την έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ!
Με αυτό το σκεπτικό, θα πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή άνω των 40 Λαρισαίων καλλιτεχνών που θα παρουσιάσουν πολλά είδη μουσικής, από παραδοσιακή μέχρι τζαζ και από ροκ μέχρι έντεχνη ελληνική.
Βάλαμε μια συμβολική γενική είσοδο 2 ευρώ, για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και ο καθένας να έχει τη θέση του.
Οι θέσεις είναι λιγότερες (οι μισές) και αριθμημένες και η πώληση γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο viva.gr. Κλείστε εγκαίρως τις θέσεις σας γιατί μπορεί να μη βρείτε! Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τη μουσική με μουσική!».

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ
Ο Κώστας Λαμπρούλης από την πλευρά του επισήμανε ότι: «Είναι μια ευχάριστη συγκυρία που μέσα στην πανδημία εμείς θα έχουμε τη χαρά να γιορτάσουμε φέτος την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής.
Μόνο 14 πόλεις στην Ελλάδα καταφέρνουν να κάνουν εκδηλώσεις και οι μισές απ’ αυτές θα είναι διαδικτυακά, από ένα δίκτυο που μετρούσε περισσότερες από 35 πόλεις και που πριν από λίγα χρόνια γιόρταζαν ταυτόχρονα την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής. Μέχρι και η Αθήνα δυσκολεύεται να κάνει φέτος εκδηλώσεις.
Είμαστε τυχεροί που θα γιορτάζουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, μία γιορτή που δεν έγινε μόλις δύο φορές, μία φορά το 2010 που έπεσε θύμα της κρίσης και μία φορά το 2020 θύμα του κορονοϊού.
Φέτος θα γιορτάσουμε χάρη στη Δημοτική Αρχή που δείχνει ευαισθησία σ’ αυτό και το καλύτερο όλων ότι τη γιορτάζουμε με Λαρισαίους μουσικούς» θα τονίσει χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος σκηνοθέτης.ΟΡΟΣΗΜΟ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Ο συντονιστής των μουσικών Αποστόλης Γιάγκος μιλώντας για την εκδήλωση της επόμενης Παρασκευής τόνισε ότι: «Θέλαμε να «αναδείξουμε» τη μέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής ως ένα ορόσημο με την επανεκκίνηση των εκδηλώσεων, γιατί όπως λέει και το ρητό «η τέχνη μακρά, ο βίος βραχύς», αλλά ο βίος του μουσικού έχει γίνει αβίωτος και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε σ’ αυτό.
Μείναμε στο παιχνίδι από την άποψη ότι ο κάθε μουσικός θα παίξει αυτό που θα ήθελε να παίξει και προσπαθήσαμε αυτά να τα συνδυάσουμε, μαζί με τη συντονιστική ομάδα των μουσικών στην οποία είναι ο Γιάννης Μακρυγιάννης, ο Γιάννης Τρυφερούλης, ο Κώστας Κωστούλης, ο Βασίλης Λιάκος και ο Αλέξανδρος Τσιωνάς. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν όλα τα είδη, δεν θα υπάρχει διαχωρισμός σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, αφού είναι μια γιορτή για τη μουσική».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass