ΣΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Καραγκιόζης δια χειρός Θανάση Σπυρόπουλου

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:31

Την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετική παράσταση από Θέατρο Σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου θα έχουν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του λαϊκού ξυπόλυτου ήρωα. Πρόκειται για την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στη Μαγαδασκάρη», η οποία θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 20.30.

Το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου ιδρύθηκε το 1995 από τον βετεράνο καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλο χάρη, ο οποίος συνεχίζει ακατάπαυστα μέχρι σήμερα την παράδοση του θεάτρου σκιών, μαζί με τον γιό του και μαθητή του Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο.

Ο Θανάσης Σπυρόπουλος γεννημένος στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, πρωτοείδε Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του, σε μια παράσταση του Πελοποννήσιου καραγκιοζοπαίχτη Βασίλη Φιλντισάκου. «Το πανί, οι φιγούρες πίσω από αυτό, οι φωνές, ο φωτισμός» ήτανε τα στοιχεία - ερεθίσματα, όπως λέει, που τον μάγεψαν και τον έκαναν να τον αγαπήσει. Για δύο χρόνια μαθήτευσε δίπλα στον Φιλντισάκο μαθαίνοντας τα βασικά μυστικά της τέχνης και στη συνέχεια ακολούθησε το δικό του δρόμο. Ως καραγκιοζοπαίχτης επηρεάστηκε από τον «δάσκαλο» Δημήτρη Μανωλόπουλο, ενώ υπήρξε αδερφικός φίλος με τον μεγάλο πατρινό καραγκιοζοπαίχτη Βασίλαρο, με τη βοήθεια του οποίου τελειοποίησε την τεχνική του. Μόλις απολύθηκε από το στρατό άρχισε τις περιοδείες με τον δικό του θίασο πλέον. Έχει διατελέσει επί 16 χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Καραγκιοζοπαιχτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass