ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ ΠΗΛΙΟΥ

Η Συμφωνική συμπράττει με τον μαέστρο Γ. Χατζηνίκο

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2014 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:32

 

 

Με τον διεθνούς φήμης μαέστρο και πιανίστα, Γιώργο Χατζηνίκο, συμπράττει η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, σε μια μοναδική συναυλία την Τετάρτη 27 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο Χόρτου Πηλίου, σε έργα Haydn και Σκαλκώτα, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο έναν χαρισματικό δάσκαλο που παρά την προχωρημένη ηλικία, διατηρεί την ίδια ακατάπαυστη διάθεση νε μελετά και να μαθαίνει από τα έργα μεγάλων δημιουργών.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα από αύριο 18 έως τις 20 Αυγούστου ο δάσκαλος Γιώργος Χατζηνίκος θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απεύθυναν τα μέλη της Συμφωνικής, προκειμένου να δουλέψουν μαζί και να προετοιμαστούν για τη βραδιά της συναυλίας.

Όπως τονίζουν τα μέλη της ορχήστρας, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός τόσο για τη Συμφωνική όσοι και για τον πολιτισμό της πόλης καθώς ο κ. Χατζηνίκος είναι φορέας πλούσιας μόρφωσης και πείρας, τόσο στη διδασκαλία, όσο και στη μουσική ερμηνεία. Η συνεργασία του με μουσικούς της Λάρισας, αλλά και τη Συμφωνική Ορχήστρα, έχει τις ρίζες της βαθιά στο χρόνο καθώς νέοι μουσικοί από το ΔΩΛ στελέχωναν νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στα πλαίσια σεμιναρίων στα οποία δίδασκε ο Γ. Χατζηνίκος στο Χόρτο Πηλίου, από το 1988 έως σήμερα.

Η συμβολή του στη μελέτη της μουσικής των Mozart, Haydn καθώς και του έλληνα Σκαλκώτα, ήταν καθοριστικές για τη μεγάλη νέα γενιά των μουσικών. Ο ίδιος εξάλλου συναναστράφηκε με κορυφαίους δημιουργούς του 20ου αιώνα όπως ο Carl Orff, ο Paul Hindemith, ο Igor Strawinski καθώς και μεγάλους μαέστρους και ερμηνευτές, όπως ο Μητρόπουλος. Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη σπουδάζουσα μουσική νεολαία, είναι αμείωτο με τα χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass