Στην Αιγάνη το «Μήνυμα στο μενταγιόν»

Αύριο στις 9.15 στο θέατρο του χωριού από τη θεατρική ομάδα Πασπαρτού

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2021 11:20

Η θεατρική ομάδα Πασπαρτού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγάνης, παρουσιάζει το έργο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη «Μήνυμα στο μενταγιόν», σε σκηνοθεσία Ηλία Παπαγιάννη, αύριο Τρίτη στο Θέατρο Αιγάνης και ώρα 9.15 μ.μ.
Γενική είσοδος 5 ευρώ, προπώληση Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγάνης.


«Μάρτιος του 2021».
Η Ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η πρωτεύουσα βρίσκεται σε αναβρασμό. Προετοιμασίες, στολισμοί δημοσίων χώρων, αλλά και στρατιωτικά εμβατήρια που κοσμούν τις δοκιμαστικές παρελάσεις φτάνουν μέχρι το διαμέρισμα-εργαστήριο ενός ταλαντούχου επιστήμονα κβαντικής φυσικής, του Ιάσωνα. Απομονωμένος για χρόνια, έρμαιο της δυνάστριας Κυβέλης που καπηλεύεται κάθε του ανακάλυψη, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της νέας του εφεύρεσης, μιας πραγματικής «Μηχανής του Χρόνου». Στόχος της αδίστακτης Κυβέλης είναι να ταξιδέψει στον χρόνο και να τοποθετηθεί στο πάνθεον των μεγάλων επιστημόνων.
 Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη δοκιμή, ώσπου το ταξίδι στο παρελθόν αντιστρέφεται και… στο σύγχρονο σαλόνι του διαμερίσματος εμφανίζεται ο Τάσος, ένας αγωνιστής του 1821 κυνηγημένος από τα καρυοφύλλια των Τούρκων!
Διαδραματίζονται σκηνές πανικού μεταξύ των ηρώων, όταν κάνει την εμφάνισή της μια ακόμα απρόσκλητη επισκέπτρια από το παρελθόν, η πρωτόγονη Ουάχα, η οποία κατάγεται από την αρχαία πόλη των Ιωαννίνων!
Το παρελθόν γίνεται παρόν, ο χρόνος παρεκτρέπεται, και όλες τις εξηγήσεις δίνει το κρυφό μήνυμα σε ένα μενταγιόν!
Μέσα από αλλεπάλληλες εναλλαγές κωμικών καταστάσεων, συγκίνησης και στοχασμού, η συγγραφέας δίνει στο κοινό μια ανατρεπτική πλευρά του σύγχρονου ανθρώπου που στο πέρασμα των αιώνων κυνηγά τον εξευγενισμό και τη μακροζωία, θυσιάζοντας όμως τις αρχές και τα ιδανικά πάνω στα οποία στηρίχθηκαν οι πρόγονοί μας και έδωσαν στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον. Άραγε, πόσο περήφανοι θα ήταν οι πρόγονοί μας;
Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Έλενα Γράβαλου, Θοδωρής Κανάκης, Νατάσα Μεταλιού, Βασίλης Σακκάς, Κατερίνα Χατζημαρκάκη.
Σκηνικά - Κοστούμια: Θεοδώρα Παπαδούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass