Πέφτει η «αυλαία» για το 9ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Ν. ΖΙΩΓΑΛΑ, ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΜΑΚΗΣ ΛΑΧΑΝΑΣ» ΣΤΟΝ Δ. ΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2021 11:00

Στον Μύλο του Παππά, στον θερινό κινηματογράφο στις 7 το απόγευμα θα πέσει σήμερα Παρασκευή η «αυλαία» του 9ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης, που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Θράκα» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και την υποστήριξη των Δήμων Καρδίτσας και Τρικκαίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» και της Πρεσβείας της Σλοβενίας στην Ελλάδα.

Η σημερινή τελετή λήξης περιλαμβάνει απαγγελίες, απονομή του βραβείου «Μάκης Λαχανάς» και μια υπέροχη συναυλία του γνωστού τραγουδοποιού και τραγουδιστή Νίκου Ζιώγαλα. Ειδικότερα, η τελετή ξεκινά με σύντομες ομιλίες του αντιδημάρχου Πολιτισμού Πάνου Σάπκα και του εκδότη της «Θράκας» Θάνου Γώγου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους Χρύσα Αλεξίου, Ελένη Αναστασοπούλου, Marija Dejanovic (Κροατία), Mirko Bozic (Βοσνία), Αρντίτα Ιατρού (Αλβανία), Ευθύμη Λέντζα, Παύλο Καστανάρα, Δημήτρη Π. Κρανιώτη, Θανάση Κριτσινιώτη, Έλσα Κορνέτη, Ηλία Κουρκούτα, Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου, Αγγελή Μαριανό, Λάμπρο Παπαδήμα, Roberto Garcia De Mesa (Ισπανία).
ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «Μ. ΛΑΧΑΝΑΣ»
Στον Δημήτρη Αγγελή θα απονεμηθεί στις 8.30 μ.μ. το βραβείο «Μάκης Λαχανάς» για τη σημαντική προσφορά του στον χώρο της λογοτεχνίας.
Ο Δημήτρης Αγγελής (Αθήνα, 1973) σπούδασε Θεολογία και είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Ποιητής και δοκιμιογράφος, έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές, μελέτες και διηγήματα. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Λ. Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για την ποιητική του συλλογή «Επέτειος», με το βραβείο μετάφρασης του Ιδρύματος Corda (Νέα Υόρκη) και με κρατικό βραβείο ποίησης για τη συλλογή «Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου». Διευθύνει το περιοδικό Φρέαρ (ειδική διάκριση επιτροπής κρατικών βραβείων) και συνδιευθύνει (με τον Σταύρο Γιαγκάζογλου) την ετήσια έκδοση χριστιανικού διαλόγου και πολιτισμού Ανθίβολα.
Ομιλήτρια: Τιτίκα Δημητρούλια (καθηγήτρια ΑΠΘ, κριτικός λογοτεχνίας).
Στις 8:45 μ.μ. θα απαγγείλουν ποιήματα οι: Grug Muse (Ουαλία), Denis Skofic (Σλοβενία), Αντώνης Δ. Σκιαθάς, Tatiana Faia (Πορτογαλία), Klarisa Jovanovic (Σλοβενία), Εύα Σπαθάρα, Σωτήρης Παστάκας, Uros Prah (Σλοβενία), Don Schofield (USA), Λίνα Φυτιλή, Αντώνης Ψάλτης. Η βραδιά ολοκληρώνεται με συναυλία με τους Νίκο Ζιώγαλα, Παρασκευά Θεοδωράκη και Δημήτρη Χατζηδημητρίου. Ο Νίκος Ζιώγαλας δεν χρειάζεται συστάσεις! Τα τραγούδια του δεν έχουν πάψει στιγμή να μας συντροφεύουν στις παρέες ή από το ραδιόφωνο, καθώς ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει γράψει επιτυχίες που έχουν αποδειχτεί διαχρονικές ("Θα σου φανερωθώ", «Σαν σταρ του σινεμά», «Βασιλική», «Πάρε με απόψε πάρε με», «Πέρασε η μπόρα», «Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα»). Μαζί του, δύο νέοι ταλαντούχοι και εξαιρετικοί τραγουδοποιοί, ο Παρασκευάς Θεοδωράκης και ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, γνωστοί ως «On the Road», με την ξεχωριστή μουσική διαδρομή του ο καθένας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Για να μπορέσει το κοινό να παρακολουθήσει την τελετή λήξης και τη συναυλία στον θερινό κινηματογράφο στον Μύλο του Παππά, πρέπει να το δηλώσει μέχρι και σήμερα από 10:00 - 13:00 στο τηλέφωνο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων: 2410-614.449.
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού όπως ορίζεται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, μόνο καθήμενοι θεατές). Αριθμός θέσεων περιορισμένος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass