Η παράδοση της Σαμαρίνας σε ένα βιβλίο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΑΜΠΟΥΚΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2021 11:25

Το βιβλίο της Θεοδώρας Ταμπούκα «Ψηφίδες παράδοσης και πολιτισμού της Σαμαρίνας» θα παρουσιαστεί μεθαύριο Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας. Το βιβλίο της Θεοδώρας Ταμπούκα που επιμελήθηκε η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, είναι κιβωτός διάσωσης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Βλάχων της Σαμαρίνας αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτισμική παράδοση της περιοχής και των ανθρώπων της.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η διευθύντρια του Μουσείου, αρχαιολόγος-λαογράφος κ. Φανή Καλοκαιρινού και ο μουσικός, ερευνητής ιστορίας και λαογραφίας, ηλεκτρολόγος μηχανικός Μιχάλης Μαντέλας. Παράλληλα θα λειτουργεί φωτογραφική έκθεση με θέμα «Σαμαρίνα: Τόπος και άνθρωποι», με φωτογραφίες από το Αρχείο του Νίκου Σιούμκα. Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» Νατάσα Πολυγένη.
*Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση του βιβλίου έγινε με χορηγία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη στήριξη του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή».
*Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Όσοι θα παρευρεθούν υποχρεούνται να επιδείξουν κατά την είσοδό τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο ή αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών πριν την εκδήλωση συνδυαστικά προς αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο για πιστοποίηση στοιχείων. Τα μέτρα ισχύουν για ανηλίκους από 12 ετών και άνω, ενώ έως 11 τα παιδιά δύνανται να προσκομίζουν αποτέλεσμα self test. Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, η ώρα προσέλευσης είναι 18:30.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass