«Ο Καπετάν Μιχάλης» στο επίκεντρο...

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΌΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 11:05

Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη “Καπετάν Μιχάλης” ήταν στο επίκεντρο της πρώτης διά

ζώσης συνάντησης της Λέσχης Ανάγνωσης του Όμιλου Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας. Ο θαυμασμός για το έργο και τον βίο του μεγάλου Ελληνα συγγραφέα συγκέντρωσε τους Λαρισαίους “φίλους” του στον ημιυπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, ο Δήμος Λαρισαίων – «Πόλη που μαθαίνει», η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.
Στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη στάθηκε στις δράσεις της Εταιρείας και του προέδρου της κ. Γιώργου Στασινάκη και ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους με τη χθεσινή εκδήλωση. Ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κ. Αργύρης Γιουρούκης στάθηκε στη στήριξη του ΠΟΚΕΛ στη δημιουργία των “Φίλων” Καζαντζάκη και στις δράσεις του Κέντρου. Με τη σειρά της η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Αννυ Ψάρρα ευχήθηκε καλή συνεργασία με το νεοεκλεγμένο συμβούλιο των Φίλων Πινακοθήκης και ανακοίνωσε ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έρθει η κόρη του Γιάννη Γαΐτη, Λορέττα, για να επισκεφτεί την έκθεση με έργα του πατέρα της.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος των Φίλων Πινακοθήκης κ. Φάνης Τακούδης αναφέρθηκε στην επιλογή του Καπετάν Μιχάλη να είναι το πρώτο βιβλίο που θα “απασχολήσει” τη Λέσχη Ανάγνωσης αφού όπως είπε τα μηνύματά του για “το πάλεμα του ανθρώπου για ελευθερία, τιμή και αξιοπρέπεια” είναι άκρως επίκαιρα και συμπίπτουν και με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ τόνισε ότι οι όποιες αρχικές δυσλειτουργίες ξεπεράστηκαν οριστικά.
Εν συνεχεία προβλήθηκε βίντεο με συνέντευξη του Ν. Καζαντζάκη στη Γαλλική Ραδιοφωνία, ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης της ΔΕΦΝΚ, από τη Σοφία Νταλαμπέκη και 15λεπτη εισήγηση από τη Βάντα Παπαϊωάννου - Βουτσά (μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ). Ακολούθως έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου, για το μυθιστόρημα «Καπετάν Μιχάλης», και μικρό θεατρικό αναλόγιο από τον Θοδωρή Κανάκη, με τη συνάντηση να κλείνει με τραγούδια από τον «Καπετάν Μιχάλη» του Μάνου Χατζιδάκι, με προβολή σκίτσων (κόμικς) του σκιτσογράφου, Μάριου Μπόρα, εμπνευσμένων από το μυθιστόρημα. Την εκδήλωση παρουσίασε ο ιστορικός, Βαγγέλης Ρεμπάπης, συνυπεύθυνος του Ομίλου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass