«Νότες ρέουν και ζωγραφίζουν το χαρτί...»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ - ΔΗΜΟΚΑ «ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΧΟΡΔΗΣ»

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2021 21:20

«Η Μάγδα Αλεξανδρή-Δημόκα γράφει τόσο ωραία και σωστά, όπως συναρπαστικά τραγουδάει. Όπως οι νότες βγαίνουν αβίαστα και μελωδικά από το στόμα της, ξεχύνονται και μαγεύουν, το ίδιο άνετα και οι λέξεις ρέουν από τον νου και την ψυχή της και ζωγραφίζουν πάνω στο χαρτί» σημείωσε η πρόεδρος της Χορωδίας Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας κ. Ιωάννα Μπίγκα - Καραμίχου μιλώντας για το βιβλίο «Στον παλμό της χορδής», της Μάγδας Αλεξανδρή-Δημόκα που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Κλίμαξ.

Το βιβλίο «Στον παλμό της χορδής» είναι η πρώτη λογοτεχνική παρουσία της μονωδού και μαέστρου της Χορωδίας της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας, την οποία η ίδια δημιούργησε και διευθύνει για 35 συναπτά έτη. Το βιβλίο είναι μια συγκινητική κατάθεση ψυχής και προσωπικών βιωμάτων, ενώ παρουσιάζεται η βαθιά και απόλυτη σχέση του δημιουργού με την τέχνη του και το σημάδι που αφήνει η μουσική στον δικό του ψυχισμό.
Η κ. Ιωάννα Μπίγκα - Καραμίχου σημείωσε επίσης ότι: «Στο βιβλίο της η Μάγδα καταθέτει όλα της τα βιώματα, τους προβληματισμούς, τις αμφιβολίες, τις πίκρες, τις απογοητεύσεις μα και τις επιτυχίες και τις χαρές, γενικά τον αγώνα μιας ζωής που από την τρυφερή της ηλικία,- θυμάται ακόμη, σημειώνει, «τη στενή κυκλική σκάλα, τη βαμμένη με πρασινωπή λαδομπογιά του παλιού Ωδείου», ζυμώθηκε με τη μουσική και διαμόρφωσε την προσωπικότητά της. Ήταν επομένως εύλογο και φυσιολογικό η Χορωδία μας να αγκαλιάσει με περισσή στοργή το συγγραφικό της πόνημα» σημείωσε καταλήγοντας η κ. Μπίγκα-Καραμίχου.
Η φιλόλογος κ. Θεοδώρα Μάντζιου με τη σειρά της σημείωσε ότι: «Ύστερα από μία ολοκληρωμένη διδακτική πορεία στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και μια καταξιωμένη παρουσία στα μουσικά δρώμενα τόσο εντός της πόλης μας όσο και έξω από αυτή, η Μάγδα Αλεξανδρή-Δημόκα σήμερα εμφανίζεται για πρώτη φορά στον χώρο της λογοτεχνίας. Με το πόνημά της «Στον παλμό της χορδής», κάνει μια κατάθεση ψυχής για όσα βίωσε ως μουσικός, από τις πρώτες καλλιτεχνικές ανησυχίες στον χώρο της τέχνης, ειδικά της μουσικής από το ξεκίνημά της έως σήμερα και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον δάσκαλό της Γιάννη Καρκάλα για τις γνώσεις και τις ηθικές αξίες που της μετέδωσε, που καθόρισαν τη ζωή και την καλλιτεχνική της εξέλιξη», ενώ σε άλλο της ομιλίας της σημείωσε ότι: «Πιστεύω ότι οι ασχολούμενοι με τη μουσική κάπου θα εντοπίσουν στις σελίδες του και τη δική τους πορεία και τα δικά τους συναισθήματα και αγωνίες, θα αυτοπροσδιοριστούν. Αλλά και εμείς οι άσχετοι με την τέχνη διότι, πέρα απ’ την αισθητική απόλαυση της ωραίας γραφής, έχουμε να θαυμάσουμε τον ακέραιο χαρακτήρα της Χορδής, που πορεύεται σεμνός, με αυτοκριτική σε κάθε στάδιο της επιτυχημένης διαδρομής του» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μάντζιου.
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα σύντομο μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο εκλιπόντα Μίκη Θεοδωράκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Καρκάλα.
Τα σχέδια που κοσμούν το εξώφυλλο του βιβλίου και το εσωτερικό της έκδοσης σχεδιάστηκαν από τον γιο της κ. Αλεξανδρή, Κίμωνα Καραβά.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass