Ο Θάνος Γώγος στον Κύκλο Ποιητών

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2021 21:15

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κύκλου Ποιητών εκλέχτηκε ο Λαρισαίος ποιητής, εκδότης και διευθυντής του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης Θάνος Γώγος, ενώ ανέλαβε τα καθήκοντα του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, εκδηλώσεων και εκδόσεων.

Ο Θάνος Γώγος εξελέγη στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Κύκλου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν το Δ.Σ. (η θητεία του οποίου είναι τριετής) είναι οι: Πόπη Αρωνιάδα, Κωνσταντίνος Μπούρας, Ντίνος Σιώτης και Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου. Αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν οι Θανάσης Χατζόπουλος και Θωμάς Τσαλαπάτης. Για την Ελεγκτική Επιτροπή οι Γιώργος Γώτης, Ηλίας Κεφάλας και Σταύρος Σταμπόγλης. Τέλος, στον Κύκλο Ποιητών «εισήλθαν» επτά νέα μέλη, οι Χρύσα Αλεξοπούλου, Κώστας Γουλιάμος, Νίκος Δαββέτας, Πάνος Κυπαρίσσης, Αλέξιος Μάινας, Παντελής Μπουκάλας και Πάνος Σταθόγιαννης.
Μιλώντας στην «Ε» ο Θάνος Γώγος, αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, δήλωσε ότι «θα δουλέψω με μεγάλη χαρά και υπευθυνότητα για την προβολή της ποίησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τη θέση του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, εκδηλώσεων και εκδόσεων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύκλος Ποιητών ιδρύθηκε το 2011 από τους ποιητές Αναστάση Βιστωνίτη, Γιώργο Μπλάνα και τον Ντίνο Σιώτη, ενώ μερικοί από τους βασικούς στόχους του είναι:
-Η ανάπτυξη δεσμών των Ελλήνων ποιητών με τους ομοτέχνους τους από όλον τον κόσμο.
-Η προβολή του έργου των Ελλήνων ποιητών στο εξωτερικό με τρόπο συστηματικό.
-Η συνεργασία με τους εκδότες ώστε να βελτιωθεί το σύστημα διανομής των ποιητικών βιβλίων και οι δυνατότητες προώθησής τους στο αναγνωστικό κοινό.
-Η συνεργασία με καλλιτέχνες από άλλους χώρους (όπως της ζωγραφικής και της μουσικής).
Όπως αναφέρεται δε σε μήνυμα του Κύκλου Ποιητών: «Η ποίηση που γράφεται σήμερα στη χώρα μας δεν υπολείπεται στο ελάχιστο, αν τη συγκρίνει κανείς με την ποίηση άλλων χωρών. Είναι καιρός στη χώρα των μουσών να δείξουμε ότι οι μούσες της ποίησης (η Ευτέρπη, η Θάλεια, η Μελπομένη, η Ερατώ και η Πολύμνια) εξακολουθούν να εμπνέουν όσους επέλεξαν να τις υπηρετήσουν. Και κυρίως: ότι δεν είναι λίγοι – και δεν είναι μόνοι».
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass