Σύγχρονος και κλασικός χορός στον Μύλο του Παππά

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ OFF ART 2020-21 ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2021 11:10

Ξεκινούν τα Εργαστήρια της OFF ART 2020-21 στον Μύλο του Παππά. Τα εργαστήρια απευθύνονται στα μέλη της ομάδας, αλλά είναι ανοικτά και σε καινούργια μέλη, ενήλικες και έφηβους από 15 χρονών με ή χωρίς εμπειρία σε κάποια τεχνική χορού.


* Ενδυνάμωση Χορού: Τρίτη και Πέμπτη 19:00- 20:15
* Σύγχρονος Χορός: Τετάρτη 20:30- 22:00
* Κλασικός χορός για ενήλικες: Παρασκευή 19:00- 20:15
* Performance Lab-αυτοσχεδιασμός: Παρασκευή 20:30- 22:30
* Ομάδα Χοροθεραπείας: Πέμπτη 20:30-21:45 (μετά από προσωπική συνέντευξη)
* GUEST teachers-ανοικτό μάθημα με καλεσμένους καθηγητές: Σάββατο 11:00-12:30
Αναλυτικά:
Ενδυνάμωση χορού: Τρίτη και Πέμπτη 19:00-20:15
Το εργαστήριο αποτελεί μια ήπια, αλλά ολοκληρωμένη πρόταση εκγύμνασης, με μια σύγχρονη προσέγγιση ενδυνάμωσης, αλλά και απελευθέρωσης των μυικών εντάσεων με στόχο την αποτελεσματικότερη κίνηση και την ελευθερία με την οποία οφείλει να κινείται το ανθρώπινο σώμα.
Εμπεριέχει στοιχεία από διαφορετικές και συχνά εναλλασσόμενες σωματοποιημένες πρακτικές και τη φιλοσοφία τους, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση του επαγγελματία χορευτή, απευθύνεται σε αρχαρίους και προχωρημένους, ενώ βάζει την τεχνική βάση για τον σύγχρονο δημιουργικό χορό. Συντονίζουν οι Ρούλα Καραφέρη, Μαρία Ραπτοτάσιου και Κατερίνα Xονδρού.
Σύγχρονος χορός: Τετάρτη 20:30-22:00
Το εργαστήρι είναι σχεδιασμένο για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια καλή σχέση με το σώμα τους, εξερευνώντας και εξελίσσοντας τις κινητικές και εκφραστικές του δυνατότητες, μέσα από την τεχνική του σύγχρονου χορού. Εστιάζουμε σε μία δυνατή στήριξη, μια ευέλικτη σπονδυλική στήλη, αλλά και σε μια οργανική και δυναμική χρήση του χώρου. Πολλή κίνηση, εναλλαγή ταχυτήτων, εκτόνωση και ψυχαγωγία. Συντονίζει η Ρούλα Καραφέρη.
Κλασικός χορός για ενήλικες: Παρασκευή 19:00-20:15
Το μάθημα είναι επηρεασμένο από βασική τεχνική μπαλέτου. Οι ασκήσεις είναι καθοδηγούμενες με ρυθμό και σύγχρονη μουσική. Στόχος του είναι η αύξηση της ελαστικότητας και η ενδυνάμωση των μυών για οτιδήποτε ακολουθεί… Από μια απαιτητική πρόβα μέχρι μια γεμάτη αυτοπεποίθηση στάση σώματος. Συντονίζει η Βάσω Σαγώνα.
Performance Lab/αυτοσχεδιασμός: Παρασκευή 20:30-22:30
Πιστεύουμε ότι ο δυνατός performer (χορευτής, ηθοποιός η απλά κάποιος που ανεβαίνει στη σκηνή) μπορεί και συν-κινεί το κοινό. Με κεντρικό εργαλείο τον αυτοσχεδιασμό (την τέχνη που το σώμα, ταυτόχρονα ανακαλύπτει, δημιουργεί και εκτελεί επάνω στη σκηνή) το εργαστήρι έχει στόχο την έρευνα πάνω σε κάποια ερωτήματα που αφορούν τη σκηνική παρουσία, όπως:
Γιατί κάποιοι performers πείθουν ενώ άλλοι όχι; Είμαστε ο εαυτός μας στη σκηνή; (σχέση μεταξύ εσωτερικής εικόνας και εξωτερικής παρουσίασης). Πώς μια κίνηση αποκτά το περιεχόμενο που επιδιώκουμε; (Ακινησία- Εσωτερική κίνηση ή «πώς να γίνεις σολίστ, η αόρατος») και άλλα. Απευθύνεται σε ανθρώπους της σκηνής, επαγγελματίες ή όχι, με προηγούμενη εμπειρία ή απλά διάθεση έκθεσης στη σκηνή. Συντονίζουν: Ρούλα Καραφέρη, Μαρία Ραπτοτάσιου και καλεσμένοι καλλιτέχνες.
Ομάδα Χοροθεραπείας: Πέμπτη 20:30-21:45
Η Χοροθεραπεία έχει ως βάση την αρχαία γνώση ότι σώμα και μυαλό είναι σε απόλυτη και άμεση σχέση, και κατ’ επέκταση, ότι η κίνηση του σώματος αντανακλά την εσωτερική πραγματικότητα του ατόμου. Μέσα στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής έχοντας δώσει τεράστια αξία στο μυαλό, έχουμε χάσει την ικανότητά μας να ακούμε το σώμα μας.
Το εργαστήρι έχει στόχο την πρόληψη, την ψυχική ισορροπία και την προσωπική εξέλιξη. Είναι καθαρά βιωματικό, η συμμετοχή γίνεται μετά απο προσωπική συνέντευξη και υπάρχει επίσης δυνατότητα ατομικών συνεδριών. Συντονίζει η Ρούλα Καραφέρη.
GUEST teachers: Σάββατο 11:00-12:30
Στόχος του καινούργιου πλαισίου μαθημάτων της ομάδας είναι η επαφή με διαφορετικούς καλλιτέχνες/καθηγητές χορού από την πόλη της Λάρισας, την Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάθεση να συνδέσει και να δυναμώσει τη μικρή αλλά πολλά υποσχόμενη κοινωνία χορευτών/καθηγητών χορού/performers της πόλης αλλά και της Θεσσαλίας.
Δωρεάν δοκιμαστικό (μετά απο συνεννόηση). Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53, 3ος όροφος www.offart.gr. Επικοινωνία: offartdance@gmail.com και στα τηλ.: 2410-253.097 & 6932-853.971. Η πρόσβαση στα μαθήματα/σεμινάρια γίνεται με βάση τις σχετικές αποφάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του covid-19.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass