Ο Σύλλογος Φίλων Ennio Morricone στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΙΤΑΛΟ ΣΥΝΘΕΤΗ -ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ENNIO FORMES»

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2021 11:01

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα βρεθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής

Ennio Morricone Ελλάδος, ο οποίος συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής και το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών ένα μουσικό αφιέρωμα στον κορυφαίο κινηματογραφικό συνθέτη Ενιο Μορικόνε. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις «Χριστούγεννα στο Μέγαρο».
Η βραδιά αποτελεί φόρο τιμής στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη, ενορχηστρωτή, μαέστρο και τρομπετίστα, ο οποίος με το αξεπέραστο έργο του δημιούργησε τη δική του σχολή στην κινηματογραφική μουσική, ενώ τα μουσικά έργα του μεγάλου Ιταλού συνθέτη θα τα αποδώσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA). Η δημιουργική «φλόγα» της «MOYSA» θα συναντήσει το ταμπεραμέντο του Ennio Morricone παρουσιάζοντας στο κοινό ένα εξαιρετικό μουσικό αφιέρωμα το οποίο περιλαμβάνει ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές της μουσικής διαδρομής του αξέχαστου κινηματογραφικού συνθέτη.
Γεννημένος στη Ρώμη στις 10 Νοεμβρίου 1928 ο Ennio Morricone αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για συνθέτες, σκηνοθέτες και μουσικόφιλους σε όλο τον κόσμο, καθώς συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο πολυσύνθετων και παραγωγικών συνθετών μουσικής για ταινίες όλων των εποχών.
Την υπογραφή του φέρουν περισσότερα από 500 μουσικά θέματα για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η μουσική του χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες, ενώ συνέθεσε και για περισσότερες από 100 πρωτότυπες παραστάσεις.
Ενδεικτικό της τεράστιας μουσικής κληρονομιάς του είναι το γεγονός ότι έγραψε μουσική για ταινίες που ξεχωρίζουν στο κινηματογραφικό στερέωμα όπως Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος, Για Μια Χούφτα Δολάρια, Κάποτε στη Δύση και Κάποτε στην Αμερική του Sergio Leone, Diabolik του Μario Bava, Συμμορία των Σικελών του Henri Verneuil, Μέρες Ευτυχίας του Terrence Malick, Αποστολή του Roland Joffé, Οι Αδιάφθοροι του Brian de Palma, Ο Επαγγελματίας του Georges Lautner, Σινεμά ο Παράδεισος και Μαλένα του Giuseppe Tornatore.
(Τιμές εισιτήριων: 10 ευρώ, 5 ευρώ)
*Παράλληλα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιείται και η ομαδική εικαστική έκθεση «Εnnio Formes», που θα είναι μάλιστα ανανεωμένη και εμπλουτισμένη. Εικαστικοί, γραφίστες, street και tattoo artists δημιούργησαν τα έργα τους, εμπνευσμένα από τον μεγάλο Ιταλό συνθέτη.
Θανάσης Αραμπατζής

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass