Κέρδισε τις εντυπώσεις στη χώρα των Μαγυάρων

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2014 12:56 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:59

Eπέστρεψε στη Λάρισα η χορευτική ομάδα της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης,  από το Satoraljaujhely  της Ουγγαρίας, όπου συμμετείχε στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ χορού. Η ελληνική αποστολή γύρισε έχοντας αποκομίσει  πλούσιες εμπειρίες, ενώ παράλληλα κέρδισε την καταξίωση και το θερμό χειροκρότημα  των  διοργανωτών  και των  υπόλοιπων είκοσι αποστολών  που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, για τις εμφανίσεις της, αλλά και την άψογη διαγωγή και συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί. 

    Τα διαφορετικά προγράμματα, οι γρήγορες εναλλαγές χορών και ρυθμών, οι φορεσιές από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Καππαδοκία που αξιοποιήθηκαν για τις ανάγκες των εμφανίσεων, εντυπωσίασαν το κοινό και τους διοργανωτές, αναδεικνύοντας έτσι την Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης  ως την καλύτερη χορευτική ομάδα από όλες όσες συμμετείχαν. Για το λόγο αυτό η ελληνική αποστολή επιλέχτηκε τιμητικά να είναι αυτή που θα κλείσει το φεστιβάλ στην τελετή λήξης. 

   Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Satoraljaujhely, η Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης  διοργάνωσε στην πλατεία της πόλης ελληνική βραδιά αφιερωμένη στους διοργανωτές, αλλά και στις αποστολές που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Μοιράστηκαν διάφορα προϊόντα της θεσσαλικής γης,  όπως τσίπουρο, ελιές , τυριά, ελαιόλαδο, πίτες κ.α. τα οποία όπως είναι φυσικό έγιναν ανάρπαστα. Ταυτόχρονα, οι χορευτές της Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης  δίδαξαν ελληνικούς χορούς στα μέλη των υπόλοιπων χωρών. Πολύ σύντομα υπό τους ήχους της ορχήστρας στήθηκε ένα ελληνικό γλέντι με πανηγυριστές  από το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τα Σκόπια, την Ουκρανία, την Ιταλία και την Ουγγαρία, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο χορός και η μουσική ενώνει και δεν χωρίζει τους λαούς. 

   Η παραμονή της Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης στην Ουγγαρία έκλεισε με διανυκτέρευση της αποστολής στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων, τη Βουδαπέστη, όπου οι χορευτές ξεναγήθηκαν στην πλατεία Ηρώων, στον Άγιο Στέφανο και στο λόφο των Ψαράδων. Επισκέφτηκαν την κεντρική αγορά και τους πεζόδρομους, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε κρουαζιέρα στο Δούναβη. 

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass