«Πολυκυκλικός Δεσμός» κοσμεί τη λεωφόρο Καραμανλή

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2022 12:08

Σε λεωφόρο της τέχνης μετατρέπεται η λεωφόρος Καραμανλή στη Λάρισα, με την εγκατάσταση του νέου γλυπτού «Πολυκυκλικός Δεσμός», μια πρωτότυπη εικαστική σύλληψη του στρατηγικού αναλυτή, μαθηματικού δρ. Νίκου Λυγερού που φιλοτέχνησε ο Λαρισαίος γλύπτης Μιλτιάδης Τζιότζιος και κοσμεί από χθες τον κυκλικό κόμβο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή, στο ύψος του εμπορικού κέντρου.


Το εντυπωσιακό δημιούργημα από μέταλλο inox αντανακλά κατά τη διάρκεια της ημέρας το φυσικό φως, ενώ το βράδυ φωτίζεται με φωτονικό μπλε. Έχει διάμετρο 3 μέτρα και είναι τοποθετημένο πάνω σε ημικυκλική βάση που ακολουθεί τον κανόνα της χρυσής τομής. «Φέρνουμε την τέχνη στον δημόσιο ανοιχτό χώρο και στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, αλλάζουμε τα δεδομένα, αλλάζουμε τις πόλεις, αλλάζουμε την αρχιτεκτονική του τοπίου» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που παρακολούθησε από κοντά και συνομίλησε μέσω skype με τον δρ. Λυγερό που επέβλεπε την εγκατάσταση του έργου. «Η τέχνη σε δημόσιο ανοιχτό χώρο δεν υπήρχε στις πόλεις μας. Είναι κάτι καινούργιο για τη Θεσσαλία. Δίνουμε τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να εκφραστούν και να παρουσιάσουν τα έργα τους, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να μετέχουν στην ανοιχτή δημόσια συζήτηση και να εκφραστούν.
Η Τέχνη στον δημόσιο χώρο, εκτός από ένα μέσο έκφρασης ιδεών και συναισθημάτων του δημιουργού, αποτελεί παράλληλα και ένα μέσο επικοινωνίας, όπου οι θεατές-πολίτες γίνονται κοινωνοί του έργου του καλλιτέχνη και συνομιλούν μαζί του. Στη Λάρισα, στα Φάρσαλα και στην Πύλη Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εγκαταστήσει και εγκαθιστά συνολικά 9 γλυπτά. Ευχαριστώ τον δρ. Νίκο Λυγερό για την πρωτότυπη σύλληψη και την τρισδιάστατη επεξεργασία του πολυκυκλικού δεσμού, τον γλύπτη Μιλτιάδη Τζιότζιο και στο πρόσωπο της κ. Στέλλας Παπαχατζή τους δωρητές. Το γλυπτό συμβολίζει τον αέναο κύκλο και την εξέλιξη της ζωής: Μαθαίνοντας από τις εμπειρίες και τα διδάγματα του παρελθόντος, σχεδιάζουμε και δρούμε στο παρόν για να δημιουργήσουμε και να παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις γενιές που έρχονται» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass