ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το Λύκειο Ελληνίδων σε διεθνές φεστιβάλ της Ν. Κορέας

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2014 19:52 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:04

 

Πιστό στην εκπλήρωση των στόχων του, ένας από τους οποίους είναι η προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη μακρινή Νότια Κορέα και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της Σεούλ και στην (κοντινή της πόλη) Σεονάν, όπου θα λάβει μέρος σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς πολιτιστικές συναντήσεις της Άπω Ανατολής, με θέμα το χορό ως κοινωνικοποιητικό και εθνικό φορέα πολιτισμού.

Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση με παγκόσμιο ενδιαφέρον, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας και των δήμων της Σεούλ και της Σεονάν και στην οποία συμμετέχουν 23 χώρες που ξετυλίγουν τη διαφορετικότητά τους μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια, τη μελωδία, τις φορεσιές, την έκφραση και το ήθος.

 Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας είχε μια πρώτη επαφή με την κουλτούρα της Άπω Ανατολής, όταν ταξίδεψε τον περασμένο Ιανουάριο στο Πεκίνο, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της κινέζικης Πρωτοχρονιάς 2014.

Τα μέλη της αποστολής του Λυκείου ενθουσιασμένα το χαρακτήρισαν ως ταξίδι ζωής.

Έτσι για άλλη μια φορά φέτος, από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 8 Οκτωβρίου πραγματοποιεί ένα ακόμη μακρινό ταξίδι με υψηλές προσδοκίες, γι΄ αυτό και προετοιμάζεται εντατικά, αφού υπάρχει και το διαγωνιστικό μέρος στο φεστιβάλ.

 Στο πλαίσιο του ταξιδιού, η ελληνική αποστολή θα ξεναγηθεί στη Σεούλ, στη Σεονάν και σε άλλες περιοχές της Ν. Κορέας.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πρόκληση για το Λύκειο των Ελληνίδων και είναι βέβαιο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει επάξια τις αρχές και τις παραδόσεις μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass