Ξενάγηση στην έκθεση «Διάλογοι»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2022 14:15

Ξενάγηση στην έκθεση «Διάλογοι-Κοστούμια Θεάτρου στο Μουσείο» που φιλοξενείται στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων (Μύλος του Παππά) διοργανώνει σήμερα Κυριακή και ώρα 11 π.μ. ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για περιοδική έκθεση με κοστούμια του Θεσσαλικού Θεάτρου με την ξενάγηση να γίνεται από την κ. Κωνσταντίνα Κόντσα, η οποία είναι υπεύθυνη του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων κι έχει την επιμέλεια της έκθεσης.


Τα ενδιαφερόμενα μέλη του Συλλόγου μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ξενάγηση ηλεκτρονικά (στο e-mail του Συλλόγου) το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς, και λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει στα Μουσεία, στην ξενάγηση δεν μπορούν να συμμετέχουν περισσότερα από 12 άτομα. Για τον λόγο αυτόν θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση τη δήλωσή σας. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τον επιτρεπόμενο αριθμό, η ξενάγηση ενδεχομένως να επαναληφθεί, αφού η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο.
*Λίγα λόγια για την έκθεση «Διάλογοι-Κοστούμια Θεάτρου στο Μουσείο»
Οι «Διάλογοι» παρουσιάζουν επιλεγμένα θεατρικά κοστούμια από το βεστιάριο του Θεσσαλικού Θεάτρου ως αυτοτελή αντικείμενα, αυθύπαρκτες δημιουργίες με έμφαση στην εικαστική και τεχνική τους υπόσταση, αποσπασμένα από το περιβάλλον της σκηνής και το σώμα του ηθοποιού. Τα κοστούμια επιλέχθηκαν με κριτήριο την τεχνική αρτιότητα και πληρότητά τους και τη δυνατότητα έκθεσης στους χώρους του Μουσείου. Το σιτάρι και το αλεύρι, η πρώτη ύλη και το προϊόν της αλευροβιομηχανίας του Μύλου του Παππά είναι στοιχεία συνυφασμένα με την ανθρωπογεωγραφία του θεσσαλικού κάμπου και συνεπώς με τη δημιουργία και την εξέλιξη του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass