ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2014 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:14

 

Το Κρητικό Μουσικό Σχήμα «Μαδαρίτες» και ο «Σύλλογος Διάσωσης Τέχνης και Πολιτισμού» της Λάρισας, τιμούν τον καλλιτέχνη Νίκο Ξυλούρη και συνδιοργανώνουν συναυλία στο κηποθέατρο, αύριο Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. Την εκδήλωση πλαισιώνουν δέκα μουσικοί και παρουσιάζει ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος. Ο Νίκος Ξυλούρης είναι μια από τις πιο οικίες φυσιογνωμίες στην ελληνική μουσική. Αγαπήθηκε απ’ όλους τους Έλληνες, από τους διανοούμενους μέχρι και τους πιο απλούς λαϊκούς ανθρώπους.

Είχε το πλεονέκτημα οτιδήποτε και αν τραγουδούσε να το κάνει κτήμα όλων, γεγονός που χαρακτηρίζει μόνο τους πολύ μεγάλους ερμηνευτές. Είπε βέβαια και σπουδαία τραγούδια. Αυτός ο συνδυασμός είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει αλώβητος στο πέρασμα του χρόνου και να καταφέρει να περνά από γενιά σε γενιά. Το Κρητικό Μουσικό Σχήμα «Μαδαρίτες» που αποτελείται από τους: Μιχ. Ματζίρη στη λύρα, Αντ. Κυπριωτάκη στο λαούτο και μαντολίνο, και τον Στ. Ντούρο στο λαούτο και στα κρουστά υφίσταται εδώ και πέντε χρόνια στα μουσικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο. Υποστηρίζει με θέρμη την παράδοση της Κρήτης και τον τρόπο που εκφράζεται αυτή.

Με πολύ σεβασμό αναπαράγει τις μουσικές τον μεγάλων κρητικών δεξιοτεχνών και συνεχίζει την διάδοση τους. Έτσι πήρε την απόφαση να κάνει το αφιέρωμα στον αρχάγγελο της Κρήτης Νίκο Ξυλούρη. Το βράδυ της Κυριακής όμως θα έχει την τύχη να συνεργαστεί με μουσικούς και τραγουδιστές της περιοχής. Έτσι θα εμφανιστούν στη σκηνή του κηποθεάτρου ο τραγουδιστής Θωμάς Θωμαϊδης, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Τάσος Νοτόπουλος, ο τραγουδιστής και λαουτιέρης Γιώργος Πάγκαλος, ο Πέτρος Στάϊκος στο πιάνο, ο Χρήστος Γελαδάρης στο μπάσο, ο Γιάννης Μακρυγιάννης στα κρουστά και ο Κώστας Παλάγκας στο μπουζούκι. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όλοι οι μουσικοί θα παίξουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα δοθούν σε παιδιά με νεοπλασματική νόσο. Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης θα είναι η σύζυγος του Νίκου Ξυλούρη, Ουρανία Ξυλούρη. Ο άνθρωπος που έζησε δίπλα του και του στάθηκε έως την τελευταία στιγμή της ζωής του. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ και για τα παιδιά έως 12 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν. Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου». Τηλέφωνα για κράτηση εισιτηρίων: 6972037865 - 6972559373.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass