«Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα» στο Δημοτικό Ωδείο

Παρουσιάζεται μεθαύριο ο Δ’ Τόμος του βιβλίου του Νίκου Παπαθεοδώρου

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2022 11:10

Ο Δ’ τόμος του βιβλίου του γιατρού και ιστοριοδίφη Νικόλαου Παπαθεοδώρου «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα» παρουσιάζεται μεθαύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Πρόκειται για 51 κείμενα που δημοσιεύθηκαν στην ομώνυμη εβδομαδιαία στήλη του κ. Παπαθεοδώρου στην εφημερίδα «Ελευθερία» κατά το έτος 2017, μέσα από τα οποία εξυφαίνεται η -άγνωστη για τους περισσότερους- ιστορία της Λάρισας, μέσα από πρόσωπα και γεγονότα που οριοθετούνται κυρίως από την απελευθέρωση της Λάρισας το 1881 μέχρι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Η αφήγηση του Ν. Παπαθεοδώρου έτσι όπως συντίθεται στους τέσσερις πλέον τόμους της σειράς βιβλίων «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα» αποτελεί μια τεράστια ιστορική προσθήκη και ένα ουσιαστικό τεκμήριο αυτογνωσίας του παρελθόντος. Εκτός από τα κείμενα εξίσου ουσιαστική είναι και ιστορική αξία των φωτογραφιών που πλαισιώνουν την έκδοση. Οι περισσότερες είναι παλιές, αρκετές σπάνιες και μερικές αδημοσίευτες. Η προέλευσή τους είναι από διάφορες πηγές και από οικογενειακά αρχεία παλιών οικογενειών της Λάρισας. Με τον τρόπο αυτόν, κείμενο και εικόνα μαζί ζωντανεύουν τα ιστορικά γεγονότα και διασώζουν πληροφορίες, οι οποίες διαφορετικά μπορεί να είχαν χαθεί.
Τον Δ’ τόμο του βιβλίου θα παρουσιάσουν οι: κ. Πάνος Σάπκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών, κ. Αλέξανδρος Γρηγορίου, ερευνητής και ο συγγραφέας. Θα προηγηθούν χαιρετισμοί. Την εκδήλωση θα συντονίζει η κ. Χαρίκλεια Βλαχάκη, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία».
Χορηγός της Δ’ έκδοσης, όπως και των προηγούμενων τόμων του «Ιχνηλατώντας», είναι ο επιχειρηματίας κ. Ελευθέριος Σαΐτης, πρόεδρος και ιδρυτής των εταιρειών ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. στο Μαυροβούνι Σκύδρας, INTERCOMM FOODS S.A. στη Λάρισα και AGROPHOENIX S.A. στην Ημαθία, η ευγενική διάθεση και το συγκινητικό ενδιαφέρον του οποίου αντανακλούν έμπρακτα την αγάπη του για την ιστορία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass