ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ

Εβδομάδα Πολυγλωσσίας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:31

 

 

Η Εβδομάδα Πολυγλωσσίας ξεκινά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, με την υλοποίηση πολυποίκιλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου

* 9:30-10:30 «The black book of colors» των Menena Cottin και Rosana Faria. Διαβάζουμε το βιβλίο με τα μάτια κλειστά! Γνωρίζουμε τη γλώσσα Braille και ανακαλύπτουμε τρόπους να αισθανόμαστε τα χρώματα στο σκοτάδι. Εμψύχωση: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας

* 10:45-11:45 «Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ταξιδεύει στη γαλλόφωνη Ευρώπη». Εικονικό ταξίδι του αγαπημένου γάλλου ήρωα μικρών και μεγάλων στις γαλλόφωνες χώρες της Ευρώπης. Ταξιδεύουμε και ζούμε τις περιπέτειες του Αστερίξ και της δυναμικής του παρέας στη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Εμψύχωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

* 12:00-13:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο «Vierzehn Mäuse und der Kürbis» Εμψύχωση: Byron Belone.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου

* 9:30-10:30 «ΕΥΡΩΠΗ: ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΦΛΥΑΡΑ ΚΛΑΔΙΑ». Γνωρίζουμε τις πέντε προτεινόμενες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά και Ελληνικά) μέσα από τον πολιτισμό τους: μουσική, λέξεις, κτίρια/μνημεία, κουζίνα, εξερεύνηση ενός κοινού παραμυθιού και φυσικά σε ποιες χώρες μιλιούνται. Παιχνίδι λέξεων. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στην ηλικία των μαθητών (Α’ – ΣΤ’) και θα έχει διάρκεια 50 λεπτά το καθένα. Εμψύχωση: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ και Mon ecole de francais.

10:45-11:45 12:00-13:00

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

* 9:30-10:30 “Green eggs and Ham” by Dr. Seuss . Διαδραστική αφήγηση και ανάγνωση με βιβλία και τεχνολογία συνοδευόμενα από κουίζ και ζωγραφιές. Εμψύχωση: Κέντρο Αγγλικών Σπουδών «bilingual» με την Πόπη Ρεβήσιου

10:45-11:45 «Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ταξιδεύει στη γαλλόφωνη Ευρώπη».

Περιγραφή : Εικονικό ταξίδι του αγαπημένου γάλλου ήρωα μικρών και μεγάλων στις γαλλόφωνες χώρες της Ευρώπης. Ταξιδεύουμε και ζούμε τις περιπέτειες του Αστερίξ και της δυναμικής του παρέας στη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Εμψύχωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

* 12:00-13:00 'The black book of colors' των Menena Cottin και Rosana Faria. Διαβάζουμε το βιβλίο με τα μάτια κλειστά! Γνωρίζουμε τη γλώσσα Braille και ανακαλύπτουμε τρόπους να αισθανόμαστε τα χρώματα στο σκοτάδι.

Εμψύχωση: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας 'Κωνσταντίνος Κούμας' και Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

* 9:30-10:30 “Olivia” by Ian Falconer. Διαδραστική αφήγηση και ανάγνωση με βιβλία και τεχνολογία συνοδευόμενα από κουίζ και ζωγραφιές. Εμψύχωση: Κέντρο Αγγλικών Σπουδών «bilingual» με την Πόπη Ρεβήσιου.

* 10:45-11:45 «Δύο Γλώσσες, ένας κόσμος και ένα κουίζ». Παίξετε μαζί μας και μάθετε για τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα από αγγλόφωνες και ισπανόφωνες χώρες. Γνωρίζατε ότι μετά την κινέζικη γλώσσα, τα αγγλικά και τα ισπανικά μιλιούνται πιο πολύ σε όλο τον κόσμο σήμερα; Εμψύχωση: Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας HISPAMUNDO με την Δ/ντρια Eva Canovas, και International Club Λάρισας με την Katherine Ryan

* 12:00-13:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο «Familie Maus macht Frühstück». Εμψύχωση: Byron Belone.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

* 9:30-10:30 «ΕΥΡΩΠΗ:ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΦΛΥΑΡΑ ΚΛΑΔΙΑ». Γνωρίζουμε τις πέντε προτεινόμενες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά και Ελληνικά) μέσα από τον πολιτισμό τους: μουσική, λέξεις, κτίρια/μνημεία, κουζίνα, εξερεύνηση ενός κοινού παραμυθιού και φυσικά σε ποιες χώρες μιλιούνται. Παιχνίδι λέξεων. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στην ηλικία των μαθητών (Α’ – ΣΤ’) και θα έχει διάρκεια 50 λεπτά το καθένα. Εμψύχωση: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ και Mon ecole de francais.

*10:45-11:45 «MI AMIGO, EL QUIJOTE»: Ο Φίλος μου ο Δον Κιχώτης.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το πασίγνωστο ισπανικό έργο μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες έχοντας μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα που μιλιέται από πάνω από 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Εμψύχωση: Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας HISPAMUNDO με την Eva Canovas και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

* 12:00-13:00 «Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ταξιδεύει στη γαλλόφωνη Ευρώπη». Εμψύχωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας", o Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας, το Κέντρο Αγγλικών Σπουδών «bilingual», το Νικολοπούλειο Εκπαιδευτήριο και Mon ecole de francais, HISPAMUNDO – Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού, το Διεθνές Σχολείο (International Community School of Larissa), η EUNIC με τη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ιδιωτών, με σκοπό να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν, και να προωθήσουν την παρουσία των γλωσσών στην πόλη μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass