Μεγάλη αναδρομική της Αντιγόνης Καββαθά

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2022 21:00

Μεγάλη αναδρομική έκθεση της Αντιγόνης Καββαθά θα πραγματοποιηθεί

στην Αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου. Η έκθεση αναμένεται να εγκαινιαστεί στα τέλη Αυγούστου, ενώ θα αναπτύσσεται σε ενότητες και θα περιλαμβάνει τη δουλειά της από το 1990 έως σήμερα.
Η Αντιγόνη Καββαθά ανοίγει την τέχνη της και στρέφει τη ματιά της σε επίμαχα ζητήματα που «περιγράφουν» και «εικονοποιούν» έναν κόσμο κατακερματισμένο, βίαιο, μεταβατικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο, έναν κόσμο που έχει απολέσει τις σταθερές, τις ιδεολογίες και τα σημεία αναφοράς του.
Η Αντιγόνη Καββαθά γεννήθηκε το 1955 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Γ. Μόραλη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη των ΗΠΑ. Έχει κάνει δώδεκα ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 60 ομαδικές σε Μουσεία, Πολιτιστικούς Οργανισμούς και ιδιωτικές Γκαλερί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Ισπανία, Νότια Κορέα, Ελβετία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Τουρκία, Ρωσία). Έχει συμμετάσχει, επίσης, σε δράσεις εικαστικών ομάδων. Έργα της βρίσκονται σε Μουσεία, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
Εκδηλώσεις για το αυγουστιάτικο φεγγάρι -και μετά από δύο χρόνια- προγραμματίζει να πραγματοποιήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Στην αυλή της Πινακοθήκης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, ενώ την ίδια μέρα θα γίνονται και ξεναγήσεις στις εκθέσεις του Μουσείου.
Θανάσης Αραμπατζής

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass