H Λαογραφική Ελασσόνας στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας

ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΧΡΩΜΑΤΑ» ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2022 11:05

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, στο Ζάγκρεμπ, βρίσκεται ομάδα του χορευτικού συγκροτήματος

της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, και ήδη συμμετέχει σε μεγάλο Φολκλορικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται εκπροσωπώντας τα Ελληνικά παραδοσιακά «χρώματα».
Πρόκειται για το 56ο «Međunarodna smotra folklora Zagreb» (INTERNATIONAL FOLKLORE FESTIVAL ZAGREB), μια σημαντική και ιστορική διοργάνωση που καταγράφει στον χώρο του πολιτισμού και της παράδοσης πολύχρονη ιστορία (...πρωτοξεκίνησε το 1966!). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, το Υπουργείο Πολιτισμού της Κροατίας και η πόλη του Ζάγκρεμπ το ανακήρυξαν ως «φεστιβάλ εθνικής σημασίας».
Η 32μελής ελασσονίτικη αποστολή ταξίδεψε οδικώς στην Κροατία. Τα μέλη της καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα του ταξιδιού τους. Οι χορευτές και οι χορεύτριες της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας θα παρουσιάσουν στις εμφανίσεις τους, που ολοκληρώνονται αύριο το βράδυ, χορούς από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ συμμετέχουν ακόμη μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Αλγερία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τις Η.Π.Α., την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία, την Αυστρία, και βέβαια την «οικοδέσποινα» Κροατία. Το χορευτικό συγκρότημα της Λ.Α.Ε. Ελασσόνας συνοδεύουν μέλη της διοίκησης του Συλλόγου και ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Παπαχρήστου. Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα (στις 26 Ιουλίου) αντίστοιχη ομάδα χορευτών – χορευτριών της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας ταξιδεύει στη Σλοβακία, προκειμένου να λάβει μέρος σε ένα ακόμα Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass