Πολιτιστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2022 11:00

Δύο βραδιές κινηματογράφου με τον Σταύρο Ψυλλάκη

Δύο ξεχωριστές βραδιές κινηματογράφου στο ανοιχτό θεατράκι του Μουσείου

Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη και Πέμπτη από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας - «Ξενώνας Ραψάνης», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης. Παρουσία του σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη, προβλήθηκαν οι ταινίες - ντοκιμαντέρ «Αποχαιρετισμός - η μνήμη του τόπου» και «Οφειλή», δύο ταινίες ωδές στην ύπαρξη. Τις προβολές των ταινιών παρακολούθησαν κάτοικοι της Ραψάνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας. Μετά την ολοκλήρωση των προβολών, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Σταύρο Ψυλλάκη σχετικά με τις ταινίες του και τους πρωταγωνιστές τους, αλλά και για το σκηνοθετικό του έργο.

 

Εκθεση φωτογραφίας στον Πυργετό
ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Πολλές και ποικίλες δράσεις έχουν ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού και ο Σύλλογος Γυναικών Πυργετού για φέτος τον Αύγουστο. Την αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η Έκθεση Φωτογραφίας, όπου ντόπιοι φωτογράφοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, θα εκθέσουν φωτογραφίες τους με θέμα το χωριό. Τη σκυτάλη παίρνει στις 18/8 η Πυργετινή συγγραφέας Φωτεινή Βασιλείου, που θα διαβάσει παραμύθια και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά. Στις 21/8 η θεατρική ομάδα «απARTια» θα παρουσιάσει στην Κεντρική πλατεία του χωριού την κωμική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα 30 χρόνια μετά». Στις 22 και 23/8 θα γίνει η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Γυναικείας Δημιουργικότητας του Συλλόγου Γυναικών. Τέλος, στις 31/8 και στο πλαίσιο της 5ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα φιλοξενήσει χορευτικές ομάδες από την Αργεντινή, την Πολωνία και τη Χιλή.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass